HNS preuzeo vođenje Prve HNL, pet klubova bojkotiralo rad Udruge prvoligaša

Subota, 19. srpnja 2014. 10:55 Napisao/la  SC

Dinamo, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek  i Rijeka odlučili bojkotirati rad Udruge prvoligaša

Utakmicom između Dinama i Slavena Belupa u petak je počelo novo prvenstvo u MAXtv Prvoj ligi. Utakmice se zbog televizijskih prenosa i dalje igraju u terminima od petka do ponedjeljka, u 1. kolu u subotu igraju Osijek i Lokomotiva (21), u nedjelju igraju Zagreb - Rijeka (19) i Hajduk - Istra (21), dok u ponedjeljak igraju Zadar i Split (20).

Od ove sezone natjcanje vodi HNS budući da su Dinamo, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek  i Rijeka odlučili bojkotirati rad Udruge prvoligaša. Prema Statutu udruga ne može djelovati pa je odlukom Izvršnog odbora HNS-a sve ovlasti u vođenju lige preuzeo HNS-a.Time je je djelo sprovedena namjera središnjice moći da se Udruga prvoligaša ukine. Prvi pokušaj nije uspio, jer nije bilo dovoljno glasova.

Vodstvo natjecanja Prve HNL ostalo je u istom sastavu: Josip Brezni (povjerenik natjecanja), Krešimir Vlajčević (disciplinski sudac), Ivan Peraić (povjerenik za suđenje), Ante Kulušić (povjerenik za određivanje kontrolora suđenja), Zoran Cvrk (povjerenik za sigurnost).

Standings provided by Sofascore