EUROPSKA LIGA

Rijeka u predivnoj atmosferi ušla u play-off

Četvrtak, 07. kolovoza 2014. 23:02 Napisao  I. V.

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige: Rijeka - Vikingur Gota 4:0

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige

RIJEKA - VIKINGUR GOTA 4:0

Stadon na Kantridi. Gledatelja: 5000

Sudac: Vitaly Meshkov (Rusija)  7,5

Strijelci: 1:0 Jahović (39), 2:0 Jahović (48),  3:0 Jahović (84), 4:0 Boras (77)

Žuti kartoni: E. Jacobsen (38), S. Olsen (44), Ajayi (52)

RIJEKA: Prskalo -, Boras 7, Mitrović 6,5, Samardžić 6,5, Bertoša 6, Zlomislić 6 (71 Jugović -), Jajalo 6,5 (46 Ćanađija 6), Sharbini 6,5, Ajayi 6, Kvržić 6,5 (46 Kramarić 6,5), Jahović 8

VIKINGUR GOTA: Turi 5,5, Gregersen 5, S. Olsen 5, E. Jacobsen 5, Djurhuus 5, B. Hansen 5, H. Jacobsen 5, Vatmhamar 5, Đorđević 5 (80 Sorensen -), Hansson 5 (80 H. Hansen -), Justinussen 5 (71 A. Olsen -)

Nogometaši Rijeke rutinskom pobjedom protiv Vikingura ušli su u ždrijeb play-offa Europske lige u predivnoj atmosferi  na Kantridi. Iako navijači Rijeke toliko strastveno žive europske utakmice da nije važno tko je protivnik,  pozitivni naboj na riječkim tribinama naprosto vapi za srećom u ždrijebu play-offa. Bila bi šteta da neki europski moćnik uskrati riječkoj publici zadovoljstvo uživanja u  Europskoj ligi.  

Igračima Vikingura nije se ostvarila želja da će večernje sate na Kantridi dočekati osvježeni. Ljudi su stigli s Farskih Otoka i nisu naviknuli na ljetne sparine u kasnim satima, koje su proveli stješnjeni u svom kaznenom prostoru. A tamo je bilo vruće bez obzira što igrači Rijeke nisu izgarali od želje za pogocima.  

Budući da Rijeka u idućem kolu igra derbi protiv europskog Splita, trener Matjaž Kek sastavio je momčad od mahom pričuvnih igrača kojima očito nedostaje međusobne komunikacije. U prvom dijelu nije to bila tečna Rijeka kakvu su gledatelji vidjeli u zadnjim utakmicama na Kantridi. Za povezaniju igru protiv zbijene momčadi Vikingura trebalo je puno više brzine u izmjeni lopte i trčanja bez lopte. I Keku je jasno da je u ovakvim utakmicama teško izvlačiti rezerve iz rezervnih igrača, Rijeka je premoćna da bi dokazivala moć protiv momčadi kakva je Vikingur.

U 39. minuti Jajalo je ubacio, a Jahović iz blizine glavom zatresao mrežu - 1:0. Klasična rutina! Mrežu su u prvom dijelu mogli zatresti Jajalo (21), Jahović (25) i Boras (36), ali se ne može reći da igra sastojala od izrađenih prilika.

U drugom dijelu ušli su Kramarić i Ćanađija, način igre promijenio se kada je Kramarić zauzeo mjesto povučenog napadača. Igra je postala tečnija i brža, Vikingur je bio osuđen na novi težak poraz.
 
 U 48. minuti Boras je ubacio s desnog boka, Jahović je u ravni druge vratnice glavom drugi put poslao loptu u mrežu - 2:0.  

U 64. minuti Sharbini je majstorskim dubinskim proigravanjem pogodio Jahovića iza stopera, uslijedio je plasirani udarac iz blizine za prvi hat-trick makedonskog reprezentativca - 3:0.

U 77. minuti Boras je opet ubacio zdesna, lopta je okrznula E. Jakobsena i završila u mreži - 4:0.

Rijeka se u play-off plasirala ukupnim rezultatom 9:1, što je rezultat koji ima veću statističku nego nogometnu vrijednost budući da Vikingur nikada u klupskoj povijesti nije igrao protiv jače momčadi.  

Fotogalerija Sandro Donda

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.