Derbi 20. kola MAXtv Prve lige, utakmica u kojoj Dinamo može više izgubiti nego Rijeka

Nedjelja, 17. veljače 2013. 14:18 Napisao  I. V.

Stadion Maksimir (18): Dinamo - Rijeka. Da bi Rijeka ostvarila pozitivan rezultat puno se toga mora poklopiti, isto kao što se poklopilo u rujnu prošle godine kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo 3:0

 

 

 

 

Dinamo i Rijeka od 18 sati na maksimirskom travnjaku igraju derbi 20. kola MAXtv Prve lige. Natjecateljski gledano, Rijeka igra utakmicu kojom može zadržati priključak s momčadima koje se bore za drugu poziciju. Dinamo nakon poraza u Osijeku igra utakmicu u kojoj igrači traže samopouzdanje izgubljeno u blatu Gradskog vrta. Pritisak je na Dinamu koji može više izgubiti nego Rijeka kojoj je najvažnije da odigra utakmicu u skladu s ambicijama. Nakon neuvjerljivih utakmica u pripremnom razdoblju, za Rijeku je utakmica protiv Dinama pokazatelj realnih mogućnosti.

Rijeka - Dinamo 3:0
U utakmici 9. kola Rijeka je 23. rujna na Kantridi pobijedila Dinamo rezultatom 3:0, strijelci su bili Cesarec (16), Weitzer (54) i Kreilach (83-11m). Sastavi:
RIJEKA: Lisjak - Datković, Knežević, Neretljak - Mujanović, Kreilach, Močinić (87 Vranješ), Weitzer, Čaval (73 Marić) - Benko (68 Čulina ), Cesarec
DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel (60 Kovačić), Pivarić - Ademi (77 Peko), Brozović, Sammir - Carrasco (46 Alispahić), Čop - Beqiraj

U odnosu na jesenski dio Dinamo je oslabljen za dvojicu standardnih igrača (Vida, Kovačić), Rijeka je u početnom sastavu ima dvojicu novaka (Alispahić, Škarabot), koji su dovedeni kao pojačanja. Iako je Dinamo oslabljen, momčad aktualnog prvaka još uvijek ima pojedinačnu kvalitetu koja u HNL-u jamči novu titulu i plasman u Ligu prvaka od koje maksimirski klub živi. Rijeka je dovela nekoliko novih igrača (Alispahić, Škarabot, Vargić, Jugović), koji bi trebali donijeti kvalitetu više u odnosu na konkurente za drugo mjesto.

Dinamo je u prvoj utakmici u Osijeku iskazao slabosti koje utakmici protiv Rijeke daju poseban naboj. Rijeka tek treba odigrati prvu natjecateljsku utakmicu, slabiji nastupi u pripremnom razdoblju ništa ne moraju značiti u utakmici protiv Dinama.

Da bi Rijeka ostvarila pozitivan rezultat u Maksimiru puno se toga mora poklopiti, isto kao što se poklopilo u rujnu prošle godine kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo 3:0. Jedno je sigurno, Rijeka pod Elvisom Scorijom bolje stoji na terenu kada se brani nego kada napada. Budući da Dinamo večeras mora napasti, ako Rijeka ne primi pogodak u prvih dvadesetak minuta, vrijeme će početi raditi protiv Dinama. A onda je sve moguće.

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.