Derbi 20. kola MAXtv Prve lige, utakmica u kojoj Dinamo može više izgubiti nego Rijeka

Nedjelja, 17. veljače 2013. 14:18 Napisao  I. V.

Stadion Maksimir (18): Dinamo - Rijeka. Da bi Rijeka ostvarila pozitivan rezultat puno se toga mora poklopiti, isto kao što se poklopilo u rujnu prošle godine kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo 3:0

 

 

 

 

Dinamo i Rijeka od 18 sati na maksimirskom travnjaku igraju derbi 20. kola MAXtv Prve lige. Natjecateljski gledano, Rijeka igra utakmicu kojom može zadržati priključak s momčadima koje se bore za drugu poziciju. Dinamo nakon poraza u Osijeku igra utakmicu u kojoj igrači traže samopouzdanje izgubljeno u blatu Gradskog vrta. Pritisak je na Dinamu koji može više izgubiti nego Rijeka kojoj je najvažnije da odigra utakmicu u skladu s ambicijama. Nakon neuvjerljivih utakmica u pripremnom razdoblju, za Rijeku je utakmica protiv Dinama pokazatelj realnih mogućnosti.

Rijeka - Dinamo 3:0
U utakmici 9. kola Rijeka je 23. rujna na Kantridi pobijedila Dinamo rezultatom 3:0, strijelci su bili Cesarec (16), Weitzer (54) i Kreilach (83-11m). Sastavi:
RIJEKA: Lisjak - Datković, Knežević, Neretljak - Mujanović, Kreilach, Močinić (87 Vranješ), Weitzer, Čaval (73 Marić) - Benko (68 Čulina ), Cesarec
DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel (60 Kovačić), Pivarić - Ademi (77 Peko), Brozović, Sammir - Carrasco (46 Alispahić), Čop - Beqiraj

U odnosu na jesenski dio Dinamo je oslabljen za dvojicu standardnih igrača (Vida, Kovačić), Rijeka je u početnom sastavu ima dvojicu novaka (Alispahić, Škarabot), koji su dovedeni kao pojačanja. Iako je Dinamo oslabljen, momčad aktualnog prvaka još uvijek ima pojedinačnu kvalitetu koja u HNL-u jamči novu titulu i plasman u Ligu prvaka od koje maksimirski klub živi. Rijeka je dovela nekoliko novih igrača (Alispahić, Škarabot, Vargić, Jugović), koji bi trebali donijeti kvalitetu više u odnosu na konkurente za drugo mjesto.

Dinamo je u prvoj utakmici u Osijeku iskazao slabosti koje utakmici protiv Rijeke daju poseban naboj. Rijeka tek treba odigrati prvu natjecateljsku utakmicu, slabiji nastupi u pripremnom razdoblju ništa ne moraju značiti u utakmici protiv Dinama.

Da bi Rijeka ostvarila pozitivan rezultat u Maksimiru puno se toga mora poklopiti, isto kao što se poklopilo u rujnu prošle godine kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo 3:0. Jedno je sigurno, Rijeka pod Elvisom Scorijom bolje stoji na terenu kada se brani nego kada napada. Budući da Dinamo večeras mora napasti, ako Rijeka ne primi pogodak u prvih dvadesetak minuta, vrijeme će početi raditi protiv Dinama. A onda je sve moguće.

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore