DAVOR ŠUKER NA KANTRIDI

Nogomet se igra zbog takvog ambijenta

Ponedjeljak, 24. rujna 2012. 11:07 Napisao  I. V.

Nogomet se igra zbog navijača, ali i navijači moraju dati svoj doprinos nogometu, kaže Šuker

 

 

 

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, svjedočio je na Kantridi događanju nogometa i doživio ambijent koji je postao rijetkost u domaćem nogometu. Atmosfera na riječkim tribinama  odudara od svega negativnog što se događa u državi i nogometu:

 - Bilo je lijepo biti sudionik takve utakmice, kao obični gledatelj, kao navijač ili kao predsjednik HNS-a. Mislim da se zbog takvog ambijenta nogomet i igra, da je to način na koji se nogomet povezuje s navijačima. Nogomet se igra zbog navijača, ali i navijači moraju dati svoj doprinos nogometu. U tom smislu Rijeka je na pravom putu, drago nam je zbog dobrih vibracija u HNK-u Rijeka, kaže Šuker koji je utakmicu između Rijeke i Dinama odgledao u središnjoj loži u krugu klupskih čelnika.

 O utakmici Šuker nije htio puno govoriti, pozicija predsjednika HNS-a podrazumijeva diplomatski pristup:

 - Nogomet se igra za golove, tko više zabije taj je bolji. Dinamo je pokušavao nešto igrati, Rijeka je znala iskoristiti kontre i zasluženo je pobijedila, kaže Šuker

 Riječki ambijent naprosto vapi za utakmicama visokog naboja, kada će naša reprezentacija na Kantridi odigrati jednu atraktivniju kvalifikacijsku utakmicu?

 - Razmišljamo da se igra u svim gradovima, sigurno je da Rijeka zajedno s Osijekom, Pulom i nekim drugim gradovima ulazi u najuži krug kandidata za domaćinstvo kvalifikacijskih utakmica. Ima pred nama dosta kvalifikacijskih utakmica, sada za Svjetsko prvenstvo, kasnije za Europsko prvenstvo. U Rijeci smo se uvijek ugodno osjećali, zaključuje Šuker.  

suker loza

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.