DAVOR ŠUKER NA KANTRIDI

Nogomet se igra zbog takvog ambijenta

Ponedjeljak, 24. rujna 2012. 11:07 Napisao  I. V.

Nogomet se igra zbog navijača, ali i navijači moraju dati svoj doprinos nogometu, kaže Šuker

 

 

 

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, svjedočio je na Kantridi događanju nogometa i doživio ambijent koji je postao rijetkost u domaćem nogometu. Atmosfera na riječkim tribinama  odudara od svega negativnog što se događa u državi i nogometu:

 - Bilo je lijepo biti sudionik takve utakmice, kao obični gledatelj, kao navijač ili kao predsjednik HNS-a. Mislim da se zbog takvog ambijenta nogomet i igra, da je to način na koji se nogomet povezuje s navijačima. Nogomet se igra zbog navijača, ali i navijači moraju dati svoj doprinos nogometu. U tom smislu Rijeka je na pravom putu, drago nam je zbog dobrih vibracija u HNK-u Rijeka, kaže Šuker koji je utakmicu između Rijeke i Dinama odgledao u središnjoj loži u krugu klupskih čelnika.

 O utakmici Šuker nije htio puno govoriti, pozicija predsjednika HNS-a podrazumijeva diplomatski pristup:

 - Nogomet se igra za golove, tko više zabije taj je bolji. Dinamo je pokušavao nešto igrati, Rijeka je znala iskoristiti kontre i zasluženo je pobijedila, kaže Šuker

 Riječki ambijent naprosto vapi za utakmicama visokog naboja, kada će naša reprezentacija na Kantridi odigrati jednu atraktivniju kvalifikacijsku utakmicu?

 - Razmišljamo da se igra u svim gradovima, sigurno je da Rijeka zajedno s Osijekom, Pulom i nekim drugim gradovima ulazi u najuži krug kandidata za domaćinstvo kvalifikacijskih utakmica. Ima pred nama dosta kvalifikacijskih utakmica, sada za Svjetsko prvenstvo, kasnije za Europsko prvenstvo. U Rijeci smo se uvijek ugodno osjećali, zaključuje Šuker.  

suker loza

 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore