Vladimir Balić, trener u Omladinskoj školi Hajduka, boravio u kampu minhenskog Bayerna

Utorak, 09. listopada 2012. 15:13 Napisao/la  I. Jelić

Kod njih dječaci sve do 11 godine treniraju po normalnom programu. Ne odvajaju vratare, tako da njihovi vratari u višim uzrasnim kategorijama odlično igraju nogom, ispričao je svoje dojmove Balić

Vladimir Balić, bivši vratar Hajduka koji sada radi kao trener u Omladinskoj školi Hajduka, proveo je četri dana u kampu Bayerna iz Munchena. Posebno je pratio rad reprezentativnog čuvara mreže Njemačke Manuela Neuera. Inače brigu vratarima višestrukog prvaka Bundeslige vodi Toni tapalović koji je i sam u svojoj karijeri branio za nekoliko klubova u Njemačkoj.

Bio je Tapalović na probi u Hajduku kada su Splićani bili na pripremama u Austriji, bijele je tada vodio Ćiro Blažević, no nije tada zadovoljio "trenera svih trenera". Na tim kratkotrajnim pripremama Balić i Tapalović su sklopili prijateljstvo što je rezultiralo da trener splitskog kluba provede kratko u kampu bavarskog kluba:

- Zajavljujem se Tapaloviću koji mi je omogućio da dođem u kamp Bayerna i pratim kako on radi sa vratarima, posebice sa Neuerom. Omogućio mi je da pratim rad i na zatvorenim treninzima. Veliko je to iskustvo za mene. Kod njih dječaci sve do 11 godine treniraju po normalnom programu. Ne odvajaju vratare, tako da njihovi vratari u višim uzrasnim kategorijama, da ne govorim o vratarima prve momčadi, svi odreda odlično igraju nogom, ispričao je svoje dojmove Balić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.