Vladimir Balić, trener u Omladinskoj školi Hajduka, boravio u kampu minhenskog Bayerna

Utorak, 09. listopada 2012. 15:13 Napisao/la  I. Jelić

Kod njih dječaci sve do 11 godine treniraju po normalnom programu. Ne odvajaju vratare, tako da njihovi vratari u višim uzrasnim kategorijama odlično igraju nogom, ispričao je svoje dojmove Balić

Vladimir Balić, bivši vratar Hajduka koji sada radi kao trener u Omladinskoj školi Hajduka, proveo je četri dana u kampu Bayerna iz Munchena. Posebno je pratio rad reprezentativnog čuvara mreže Njemačke Manuela Neuera. Inače brigu vratarima višestrukog prvaka Bundeslige vodi Toni tapalović koji je i sam u svojoj karijeri branio za nekoliko klubova u Njemačkoj.

Bio je Tapalović na probi u Hajduku kada su Splićani bili na pripremama u Austriji, bijele je tada vodio Ćiro Blažević, no nije tada zadovoljio "trenera svih trenera". Na tim kratkotrajnim pripremama Balić i Tapalović su sklopili prijateljstvo što je rezultiralo da trener splitskog kluba provede kratko u kampu bavarskog kluba:

- Zajavljujem se Tapaloviću koji mi je omogućio da dođem u kamp Bayerna i pratim kako on radi sa vratarima, posebice sa Neuerom. Omogućio mi je da pratim rad i na zatvorenim treninzima. Veliko je to iskustvo za mene. Kod njih dječaci sve do 11 godine treniraju po normalnom programu. Ne odvajaju vratare, tako da njihovi vratari u višim uzrasnim kategorijama, da ne govorim o vratarima prve momčadi, svi odreda odlično igraju nogom, ispričao je svoje dojmove Balić.

Tablice omogućuje Sofascore