U-20 SP: Hrvatski vaterpolisti u Szombathelyju pobijedili Mađarsku za finale protiv Italije

Nedjelja, 18. kolovoza 2013. 12:36 Napisao/la  SC

Polufinale: Hrvatska - Mađarska 13:10

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale FINA Svjetskog prvenstva U-20 koje se  igra u mađarskom gradu Szombathelyju. U uzavreloj atmosferi pobijedili su domaćina Mađarsku rezultatom 13:10. Finale protiv Italije igra se u 18.10 sati.

 

- Jako sam zadovoljan ovom pobjedom. Utakmica je bila teška, a opet naša najbolja utakmica ovog ljeta i došla je u pravom trenutku. Najvažnija utakmica je ipak finale. Naš suparnik Italija pokazala je da je vrhusnka momčad. Ovog ljeta smo dva puta izgubili od njih, a sada je vrijeme da vidimo jesmo li što napredovali, izjavio je izbornik Vjekoslav Kobeščak.

 

Finale su za Hrvatsku izborili: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Viksović, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić. Izbornik reprezentacije je Vjekoslav Kobeščak, pomoćni trener Miho Bobić, a fizioterapeut Filip Borković.

 

- Utakmica je bila teška kako smo i očekivali. Bio je dobar ugođaj punih tribina što mi je dalo posebnu snagu i poticaj za ova četiri gola. Danas je novi dan i naše su misli okrenute finalnoj utakmici. Cijela momčad diše kao jedno što nas posebno veseli, izjavio je četverostruki strijelac Ante Visković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.