U-20 SP: Hrvatski vaterpolisti u Szombathelyju pobijedili Mađarsku za finale protiv Italije

Nedjelja, 18. kolovoza 2013. 12:36 Napisao/la  SC

Polufinale: Hrvatska - Mađarska 13:10

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale FINA Svjetskog prvenstva U-20 koje se  igra u mađarskom gradu Szombathelyju. U uzavreloj atmosferi pobijedili su domaćina Mađarsku rezultatom 13:10. Finale protiv Italije igra se u 18.10 sati.

 

- Jako sam zadovoljan ovom pobjedom. Utakmica je bila teška, a opet naša najbolja utakmica ovog ljeta i došla je u pravom trenutku. Najvažnija utakmica je ipak finale. Naš suparnik Italija pokazala je da je vrhusnka momčad. Ovog ljeta smo dva puta izgubili od njih, a sada je vrijeme da vidimo jesmo li što napredovali, izjavio je izbornik Vjekoslav Kobeščak.

 

Finale su za Hrvatsku izborili: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Viksović, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić. Izbornik reprezentacije je Vjekoslav Kobeščak, pomoćni trener Miho Bobić, a fizioterapeut Filip Borković.

 

- Utakmica je bila teška kako smo i očekivali. Bio je dobar ugođaj punih tribina što mi je dalo posebnu snagu i poticaj za ova četiri gola. Danas je novi dan i naše su misli okrenute finalnoj utakmici. Cijela momčad diše kao jedno što nas posebno veseli, izjavio je četverostruki strijelac Ante Visković.