Liga prvaka: Dinamo u Tiraspolu igra utakmicu sezone bez izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića

Srijeda, 07. kolovoza 2013. 16:31 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 3. prekola, Tiraspol (19): Šerif - Dinamo. Kruno Jurčić najavio sastav koji je počeo utakmicu u Zagrebu. Zdravko Mamić iznenada odustao od leta

Dinamo u Tiraspolu o 19 sati igra uzvratnu utakmicu 3. prekola Lige prvaka, prva utakmica protiv Šerifa završila je minimalnom pobjedom (1:0) pogotkom Ante Rukavine u 89. minuti. Utakmica sezone za Dinamo igra se u optimističnom ozračju, Dinamo nesumnjivo ima bolju momčad, a Šerif mora napasti. Nakon što je Maribor osigurao status nositelja u idućem kolu, Dinamo se doslovno jednom nogomet nalazi pred ulaskom u skupine Lige prvaka. Važno je da svakako ostaje u Europi ako pobjedi Šerif, u najgorem slučaju igrao bi Europsku ligu.

 

U financijskom smislu Dinamo igra presudnu utakmicu u sezoni. Od nastupa u Ligi prvaka prošle sezone Dinamo je izravno zaradio 10 mil eura, a da nikog nije pobijedio. Osvojio je samo bod (1:1) protiv Dinama Kijev. Neizravna zarada od nastupa u Ligi prvaka ne može se pouzdano izračunati, ali je sigurno višestruko veća od izravne. Cijena igrača  višestruko skače nakon nastupa u  Ligi prvaka.

 

Cilj je jasan, Dinamo u srijedu mora proći Šerif. Trener Kruno Jurčić najavio je istu momčad, koja je počela utakmicu u Zagrebu: Zelenika - Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić - Ademi - Soudani, Husejinović, Pamić, Fernandes – Čop. Ante Rukavina ostaje joker!

 

Prema najavama Dinamo neće braniti prednost, Jurčić zna da ima momčad koja se ne zna braniti. Jedan pogodak u Šerifovoj mreži praktično bi osigurao prolaz i najavio slavlje u modrom taboru.

 

Zdravko Mamić nije doputovao s momčadi u najvažnijem trenutku sezone. Iako se pojavio na aerodromu s momčadi, čekirao kartu, Mamić se nije ukrcao na zrakoplov. Navodno je nekoliko sati kasnije odletio za Dubrovnik. Službeni razlog zbog kojega je Mamić otkazao let nije objavljen.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.