Liga prvaka: Dinamo u Tiraspolu igra utakmicu sezone bez izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića

Srijeda, 07. kolovoza 2013. 16:31 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 3. prekola, Tiraspol (19): Šerif - Dinamo. Kruno Jurčić najavio sastav koji je počeo utakmicu u Zagrebu. Zdravko Mamić iznenada odustao od leta

Dinamo u Tiraspolu o 19 sati igra uzvratnu utakmicu 3. prekola Lige prvaka, prva utakmica protiv Šerifa završila je minimalnom pobjedom (1:0) pogotkom Ante Rukavine u 89. minuti. Utakmica sezone za Dinamo igra se u optimističnom ozračju, Dinamo nesumnjivo ima bolju momčad, a Šerif mora napasti. Nakon što je Maribor osigurao status nositelja u idućem kolu, Dinamo se doslovno jednom nogomet nalazi pred ulaskom u skupine Lige prvaka. Važno je da svakako ostaje u Europi ako pobjedi Šerif, u najgorem slučaju igrao bi Europsku ligu.

 

U financijskom smislu Dinamo igra presudnu utakmicu u sezoni. Od nastupa u Ligi prvaka prošle sezone Dinamo je izravno zaradio 10 mil eura, a da nikog nije pobijedio. Osvojio je samo bod (1:1) protiv Dinama Kijev. Neizravna zarada od nastupa u Ligi prvaka ne može se pouzdano izračunati, ali je sigurno višestruko veća od izravne. Cijena igrača  višestruko skače nakon nastupa u  Ligi prvaka.

 

Cilj je jasan, Dinamo u srijedu mora proći Šerif. Trener Kruno Jurčić najavio je istu momčad, koja je počela utakmicu u Zagrebu: Zelenika - Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić - Ademi - Soudani, Husejinović, Pamić, Fernandes – Čop. Ante Rukavina ostaje joker!

 

Prema najavama Dinamo neće braniti prednost, Jurčić zna da ima momčad koja se ne zna braniti. Jedan pogodak u Šerifovoj mreži praktično bi osigurao prolaz i najavio slavlje u modrom taboru.

 

Zdravko Mamić nije doputovao s momčadi u najvažnijem trenutku sezone. Iako se pojavio na aerodromu s momčadi, čekirao kartu, Mamić se nije ukrcao na zrakoplov. Navodno je nekoliko sati kasnije odletio za Dubrovnik. Službeni razlog zbog kojega je Mamić otkazao let nije objavljen.