PRVO HRVATSKO ZLATO

OI Sandra Perković osvojila zlato u disku

Subota, 04. kolovoza 2012. 21:31 Napisao/la  SC

Sandra je državnim rekordom (69.11) postala prva hrvatska sportašica za zlatom oko vrata

 

 

 

Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u disku na Olimpijskim igrama u Londonu! Sandra je tako postala prva sportašica koja je uzela najsjajnije odličje na Ljetnim olimpijskim igrama od hrvatske samostalnosti s rezultatom od 69.11 metara što je ujedno novi hrvatski rekord (68.24). To je ujedno četvrto hrvatsko zlato na Olimpijskim igrama od samostalnosti.

Sandra je krenula s hicem od 64.58 metara, a već u drugoj seriji preuzela je vodstvo sa sjajnih 68.11 metara. Šlag na tortu bio je već spomenuti državni rekord od 69.11 metara. Drugo mjesto osvojila je Ruskinja Darija Pishcalnikova (67,56), a treća je bila Kineskinja Yanfeng Li (67.22).

- Ovo mi je najsretniji dan i godina uživotu. Nakon osam godina Hrvatska ima zlato, prvo žensko zlato u povijesti i nema se što dodati. Slavit će se  večeras, pozdravljam rukometašice. Malo ćemo proslaviti večeras, ali ne previše jer cure imaju u nedjelju utakmicu. Još nisam svjesna svega, rekla je Sandra Perković nakon velikog uspjeha izrazivši još jednu želju. 

- Sada bi mi još legao hitac preko sedamdeset metara, zaključila je Sandra Perković.

Bodrena sjajnom potporom hrvatskih sportaša na tribinama Sandra je ostvarila povijesni uspjeh. Nakon posljednjeg hica, Sandra je otrčala do trenera Ivana Ivančića i hrvatskih sportaša. Sandra nije mogla suspregnuti suze radosnice, a Hrvatska je tako nakon srebra veslača, dobila i olimpijsku pobjednicu.

 PXL 120804 1334Trener Ivan Ivančić i Sandra Perković/Foto Igor Kralj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogalerija Sanjin Strukić i Igor Kralj (PIXSELL)

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.