POBJEDA U PRODUŽETKU

OI Lucija Zaninović osvojila broncu!

Srijeda, 08. kolovoza 2012. 12:23 Napisao/la  SC

Lucija Zaninović pobijedila Meksikanku Jannet Alegriju Pennau 6:5 nakon dodatne runde

Lucija Zaninović osvojila je brončano odličje u taekwondou na Olimpijskim igrama u Londonu! Zaninović je u kategoriji do 49 kilograma u borbi za treće  mjesto pobijedila Meksikanku Jannet Alegriju Pennau 6:5 nakon dodatne runde. Meksikanka je odlično otvorila meč i povela 4:1, ali Zaninović je uzvratila precizno plasiranim napadom za tri poena. U trećoj rundi Zaninović je uspjela povesti 5:4, ali neumorna Penna uspjela je izboriti dodatnu rundu. Ipak, Lucija je izdržala pritisak i i donijela je Hrvatskoj četvrtu medalju u Londonu.

Bila je to naporna srijeda za Luciju Zaninović. Nakon dvije pobjede poražena je u polufinalu turnira od Kineskinje Jingyu Wu 7:19 prekidom u trećoj rundi. Kineskinja je aktualna dvostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica što je zorno demonstrirala. Povela je 3:0, Lucija je uspjela zadržati priključak do 2:4, ali nakon toga Wu je nastavila nizati bodove i u trećoj rundi je stigla do potrebnih 12 bodova prednosti. Luciju sada očekuje borba za treće mjesto.

Inače, hrvatska borkinja u četvrtfinalu svladala  je Argentinku Carol Lopez Rodriguez s uvjerljivih 13:4. Lucija je nešto slabije otvorila borbu, Argentinka je povela 0:3, no to je ujedno bilo sve što je Rodriguez napravila. Hrvatska borkinja uzvratila je serijom 5:0 i nakon toga više nije bilo povratka.

U prvoj borbi dana Lucija je svladala Seulki Kang iz Srednjoafričke republike. Hrvatska borkinja je vrlo brzo stekla nedostižnu prednost (7:0). Razlika je samo rasla i na kraju Lucija je slavila 14:0 unatoč prekidu zbog bolova u stopalu.

Fotogalerija Igor Kralj/PIXSELL

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.