OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatske rukometašice svladale Angolu

Ponedjeljak, 30. srpnja 2012. 11:54 Napisao/la  SC

Angola - Hrvatska 23:28 (11:13). Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Maja Zebić s devet postignutih pogodaka

Olimpijske igre, skupina A – 2. kolo

ANGOLA – HRVATSKA 23:28 (11:13)

Dvorana Copper Box. Suci: Al-Nuaimi i Omar (UAE)

ANGOLA: Barbosa, Direito, Viegas, Morais 3, Almeida 1, Guialo 5, Fernandes 1, L. Kiala 1, Bernardo 2, Carlos 4, Barros 1, M. Kiala 5, Santos, Cazanga.

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić, Tatari 3, Jovetić 4, Šerić, Gaće, Pušić-Koroljević, Horvat 3, Franić 2, Penezić 5, Lovrić, Zebić 9, Milanović-Litre 1, Bašić 1.

Sedmerci: Angola 3  (5) , Hrvatska 5 (5) . Isključenja: Angola 6 , Hrvatska  4 minute .

 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija došla je do prve pobijede na olimpijskom turniru u Londonu. Izabranice Vladimira Canjuge u drugom kolu skupine B svladale su reprezentaciju Angole rezultatom 23:28.

Hrvatska je furiozno krenula u drugo poluvrijeme,  kapetanica Miranda Tatari u 35. Minuti susreta zaključila je seriju 0:8 započetu još u prvom poluvremenu, na semaforu je stajalo velikih 11:17, Angola je bila čak 12. Minuta bez postignutog gola, a Hrvatska je u džepu imala dva boda.

Angola je ipak u 53. Minuti uspjela serijom 4:0 sustići najbolje hrvatske rukometašice (21:23), no pogotkom Lidije Horvat, a potom i Andree Penezić koja se razigrala u drugom poluvremenu Hrvatska odlazi na 21:25 u 55. Minuti te mirno privodi utakmicu kraju.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Maja Zebić s devet postignutih pogodaka od čega pet iz sedmeraca (5/5)  te Andrea Penezić s pet odnosno Dijana Jovetić s četiri postignuta pogotka.

 

Hrvatska je i drugu utakmicu na olimpijskom turniru otvorila loše, rukometašice su preko raspoložene Dijane Jovetić povele 0:1, no s druge strane odgovorila je Carlos za 1:1 te je uslijedila igra gol za gol u kojoj nakon deset minuta igre Angola po prvi put dolazi u vodstvo (4:3).

Potom je uslijedila izjednačena igra u kojoj su se obje reprezentacije izmjenjivale u vodstvu sve do 24. Minute kada Carlos s devet metara zabija za izjednačenje 9:9, Barrosa podiže na 10:9, a izbornik Vladimir Canjuga primoran je pozvati minutu odmora.

Nakon time-outa Guialo je potegnula iz vana, Angola povela plus dva, a bio je to hladan tuš za hrvatske rukometašice koje su se trgnule iz sna te konačno pokazale svoje kvalitete.

Dijana Jovetić izborila je sedmerac koji Maja Zebić vješto pretvara u pogodak za 11:10, kapetanica Miranda Tatari u 28. minuti utakmice zabija za izjednačenje (11:11), a ljevica Lidije Horvat minutu kasnije para mrežu Angole za novo vodstvo hrvatskih rukometašica (11:12).

U posljednjim trenucima prvog poluvremena sjajna Ivana Jelčić obranila je i drugi sedmerac na utakmici, a Lidija Horvat asistirala Sonji Bašić koja zaključuje hrvatsku seriju od 0:4 te se na poluvrijeme odlazi s plus dva hrvatske reprezentacije (11:13).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.