Svjetski kup u vaterpolu, Hrvatska domaćin jedne od dviju skupina

Četvrtak, 16. veljače 2023. 14:50 Napisao/la  SC
Svjetski kup u vaterpolu, Hrvatska domaćin jedne od dviju skupina
Foto: HVS

Nakon prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Splitu, Hrvatska ponovo postaje centar vaterpola.

Ovog puta svjetska vaterpolska elita dolazi u Zagreb, gdje će se na bazenima Mladost od 8. do 14. ožujka održati World Aquatics Svjetski kup u vaterpolu.

Barakude tako postaju domaćini reprezentacijama Francuske, Mađarske, Italije, Japana i Sjedinjenih Američkih Država.

- Očekuje nas prvo izdanje Svjetskog kupa, novog natjecanja u svijetu vaterpola. Svjetski kup odigrava se u dvije skupine sa po šest reprezentacija. Hrvatska je dobila privilegiju da se jedna skupina odigrava upravo u Zagrebu, uz izuzetno jake protivnike. Očekuje nas pet jakih utakmica što će biti sjajna prilika da uz takve protivnike pokušamo tempirati formu za najbitnije natjecanje ove godine, odnosno Svjetsko prvenstvo, prokomentirao je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska reprezentacija u Zagrebu se okuplja 5. ožujka, kada će se početi uigravati do srijede (8. ožujka) i prve utakmice turnira s jakom reprezentacijom SAD-a.

- Pozivam sve gledatelje na turnir Svjetskog kupa. U skupini smo s Italijom, Mađarskom, Italijom, Japanom, SAD-om i Francuskom. Očekuje nas naporan ritam s pet utakmica u tjedan dana, što će biti odličan mini test za ono što nas očekuje ovo ljeto, odnosno Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo dobro igrati i da ćemo ostvariti plasman u završnicu superfinala, najavio je reprezentativac Luka Bukić.

U isto vrijeme kada se odigrava zagrebački turnir, u Crnoj Gori okuplja se skupina B, odnosno reprezentacije Grčke, Srbije, Španjolske, Gruzije, Australije i Crne Gore.

Jedini siguran sudionik Superfinala Svjetskog kupa za sada je reprezentacija SAD-a, iz razloga što su upravo oni domaćini završnice turnira, odnosno Superfinala.

Tako svoj prolaz na završnicu turnira traže još dvije momčadi iz naše skupine, te tri momčadi iz skupine koja se odigrava u Podgorici.

Utakmice Svjetskog kupa u Zagrebu će se odigrat po sljedećem rasporedu:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.