Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti pobjedom protiv Rusije osigurali završnicu

Utorak, 15. veljače 2022. 20:05 Napisao/la  SC
Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti pobjedom protiv Rusije osigurali završnicu
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

 Hrvatski vaterpolisti pobijedili su rusku reprezentaciju rezultatom 11:9 (1:4, 4:4, 2:1, 4:0) i time osigurali prvo mjesto u skupini i odlazak na završni turnir europskih kvalifikacija Svjetske lige krajem travnja u Budimpešti.

Najbolji strijelac utakmice bio je Loren Fatović s tri pogotka,  Marko Bijač izabran je za igrača utakmice.

- Imamo još puno stvari za popraviti, no ponavljam, ovo je ekipa koja se tek stvara, ekipa koja mora puno učiti i imati čim više ovakvih utakmica. Samo iz ovakvih utakmica možemo stvoriti pravu ekipu. Bitno je po tko zna koji put ponovo dobro reagiramo, imamo dobru reakciju i ne gubimo glavu. Svakako imamo puno za raditi i korigirati, to je jasno. No ono što smo trebali odraditi to smo i ostvarili, pobijedili smo utakmicu. Prvi smo u skupini i u četvrtfinalu idemo na Italiju. Očekuju nas iznimno jake utakmice Svjetske lige kao dobra priprema za Svjetsko i Europsko prvenstvo, kazao je Ivica Tucak, izbornik.

- U napadačkom i realizacijskom smislu, a i obrani gdje smo primili previše golova, nije najbolje započela utakmica. No nažalost to je trenutačno tako, ekipa je mlada i nismo još uigrani. No sigurno ćemo imati još vrhunski odigranih utakmica, poput one s Grčkom, a i nešto lošijih, kao što je bila ova danas. Bitno je da smo na kraju pokazali da smo bolji i i da smo dali svoj maksimum kada je trebalo te na kraju pobijedili. No treba izvući pouku iz prve dvije četvrtine koje nisu bile dobre te raditi dalje kako bi bili bolji, rekao je Ante Vukičević.

Utakmica između Rusije i Grčke odredit će drugog putnika na završni turnir skupine D.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.