KVALIFIKACIJE ZA OI

Josip Vrlić odveo Hrvatsku na OI

Nedjelja, 21. veljače 2021. 15:37 Napisao/la  SC

Riječanin pogodio peterac za pobjedu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Foto: HVS

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je plasman na Olimpijske igre pobijedivši u utakmici za treće mjesto Rusiju 25:24 (11:11) na ruletu peteraca.

Hrvatski junak zove se Josip Vrlić, u trećoj seriji peteraca Vrliću nije zadrhtala ruka, iskoristio je prvu hrvatsku meč loptu i realizirao peterac koji je donio plasman na Olimpijske igre.

Olimpijski pobjednici iz Londona i viceprvaci iz Rija mogli su tako konačno odahnuti, sekunde su ih dijelile od poraza.

Hrvatski je junak Josip Vrlić, ruski je tragičar Šepelev.

Imao je priliku odvesti Ruse u Tokijo, ali je izbornik Tucak pred njega poslao Ivanova, vratar dubrovačkog Juga iz tog je dvoboja izašao pobjednikom i ostavio Hrvatsku u igri.

U završnici treće serije Šepelevu je još jednom zadrhtala ruka, ali ovoga puta u duelu s Bijačem.

Bijač je raširio ruke koliko god je mogao, pogodio je kut kojega je Šepelev odabrao i donio hrvatskoj meč loptu koju je Josip Vrlić pretvorio u olimpijsku vizu.

Peterci su nekako bili najpravičniji ishod tvrde i izjednačene utakmice, u kojoj niti jedna reprezetnacija nije imala osjetniju prednost.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.