HRVATSKA - ŠPANJOLSKA Ivica Tucak: U sportu nema prošlosti, već samo danas i sutra! Prošlost i uspomene su za neki život nakon završetka karijere!

Srijeda, 07. veljače 2024. 00:26 Napisao/la  SC

U 2. kolu u skupini Svjetskog prvenstva u Dohi igra se repriza finala Europskog prvenstva u Zagrebu

Ivica Tucak: U sportu nema prošlosti, već samo danas i sutra! Prošlost i uspomene su za neki život nakon završetka karijere!
Foto: Facebook

Hrvatski vaterpolisti u srijedu (17) igraju protiv Španjolske, u 2. kolu u skupini Svjetskog prvenstva u Dohi igra se repriza finala Europskog prvenstva u Zagrebu.

HVS je ovako najavio utakmicu:

Hrvatska – Španjolska. Ove godine, a u njoj smo tek malo više od mjesec dana, Barakude i Furija igraju i treći put, te ponovo za prvo mjesto.

Početkom godine, 4. siječnja u Gružu je to bio susret 1. kola na Europskom prvenstvu, te se računalo kako bi to vjerojatno mogao biti susret za prvo mjesto u skupini.
Nepuna dva tjedna kasnije, 16. siječnja u Zagrebu smo igrali za prvo mjesto u Europi.

Sada, u srijedu, 7. veljače u Dohi ponovo igramo za prvo mjesto. Ovog puta za prvo mjesto u skupini A Svjetskog prvenstva. Ujedno mjesto koje izravno vodi u četvrtfinale. U slučaju naše pobjede, i malo dalje jer bi to otvorilo put Hrvatskoj do Olimpijskih igara u Parizu kamo su se Španjolci već plasirali.

Komplimenti suparniku, ali vjera u sebe

– Do pojave ovako jake Španjolske, postojale su dvije reprezentacije koje su imale 6 uzastopnih polufinala na velikim natjecanjima poput olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava. To su bile Hrvatska i Srbija. Momčad Srbije od 2014. do 2019., a mi od 2015. do zaključno 2020. Sada Španjolska vlada, podsjetio je malo izbornik Ivica Tucak.

– Oni od 2018. godine do dana današnjeg su igrali sva polufinala! I velik broj finala, komplimentima je na račun suparnika nastavio naš izbornik.

– To je sjajna reprezentacija, ona je i dominantna u ovom trenutku, ali mi smo pokazali da možemo s njima igrati. Pokazali smo da nekad i nijanse dijele pobjednika od poraženog.

Što se raspoloženja i stanja u našoj reprezentaciji tiče, izbornik je naglasio ono prvo i najvažnije.

– Rekao sam ranije, u jednom intervju za novine u Hrvatskoj, da se ne sjećam kada je ijednu našu reprezentaciju toliko ‘šamaralo’ prijašnjih svih godina s izostancima, ozljedama, bolestima. Sada je stanje u redu, svi koji su tu ujedno su hvala Bogu i zdravi, a to je najbitnije. Što reći još o Španjolskoj, a da nismo proteklih dana i tjedana. Znamo sve. Čeka nas izuzetno teška utakmica. Neću se vraćati na ono što je bilo. U sportu nema prošlosti, već samo danas i sutra. Prošlost i uspomene su za neki život nakon završetka karijere. Zato mislim da će utakmica koja je pred nama, biti bitno različita od one ‘jučer i prekjučer’. Bitno različita u smislu da će neki drugi detalji određivati pobjednika. Koncentracija, trenutak nadahnutosti pojedinca. Vjerujem da imamo snage parirati u svakom segmentu suparniku, napominje izbornik Ivica Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.