HRVATSKA - CRNA GORA Ivica Tucak: Teško je očekivati da ćeš s ovako lošom realizacijom nekog pobijediti triput zaredom, moramo u glavama biti čvrsto unutra

Ponedjeljak, 08. siječnja 2024. 09:20 Napisao/la  SC

Hrvatskoj pobjeda protiv Crne Gore jamči izravni plasman u četvrtfinale, što donosi i eventualna pobjeda na peterce

Ivica Tucak: Teško je očekivati da ćeš s ovako lošom realizacijom nekog pobijediti triput zaredom, moramo u glavama biti čvrsto unutra

Ivica Tucak ovako je najavio utakmicu protiv Crne Gore u ponedjeljak (20.15):

– Neću reći da se pribojavam utakmice koja je pred nama, ali sam strašno oprezan. Mora se biti na maksimumu za njih dobiti. Imamo sve za pobjedu, ali naravno da u nekim stvarima moramo biti bolji, a to se prvenstveno odnosi na igrača više. Teško je očekivati da ćeš s ovako lošom realizacijom nekog pobijediti triput zaredom. Tu moramo biti u glavama čvrsto ‘unutra’, a ako to ispoštujemo, uvjeren sam da ih možemo pobijediti, kaže Tucak.

– Sustav igre kojeg se drže. Rijetko će te vidjeti da netko ‘iskače’ iz tog sustava. Nemaju pojedinačnu kvalitetu poput jedne Španjolske ili Grčke, ali imaju kolektiv, tranziciju, a u napadu ritmom jako nalikuju na Španjolsku. Naravno, ponavljam nemaju kvalitetu Perronea, Munarriza ili Granadosa, ali to je sjajna reprezentacija. Dva odlična centra Spaić i Perković, plus mali Vujović, dva ljevaka Ukropina i Đuro Radović, lijeva strana s Matkovićem, zatim Averka, vratili su Draška Brguljana. Odlična reprezentacija s igračima iz top-klubova. Vratar Tešanović u Brescii, Lazović u Marseilleu. S druge strane, nemaju postojanost. U Fukuoki su vodili Srbe 5:1 ili 6:1, pa izgubili. Nas su vodili 6:3, mi preokrenuli na 7:6, ali smo tada mi izgubili. Imaju padove u igri, ali uvijek se vraćaju. Jako su brzi i imaju kontranapad možda najbolji na svijetu uz Španjolce, rekao je Tucak.

Hrvatska utakmicu ne smije izgubiti, jer bi time završila na trećem mjestu u skupini zbog čega bi morala igrati utakmicu osmine finala.

Pobjeda jamči izravni plasman u četvrtfinale, što donosi i eventualna pobjeda na peterce.

Plasman u četvrtfinale važan je zbog plasman na SP 2024. godine.