HRVATSKA - CRNA GORA Ivica Tucak: Teško je očekivati da ćeš s ovako lošom realizacijom nekog pobijediti triput zaredom, moramo u glavama biti čvrsto unutra

Ponedjeljak, 08. siječnja 2024. 09:20 Napisao/la  SC

Hrvatskoj pobjeda protiv Crne Gore jamči izravni plasman u četvrtfinale, što donosi i eventualna pobjeda na peterce

Ivica Tucak: Teško je očekivati da ćeš s ovako lošom realizacijom nekog pobijediti triput zaredom, moramo u glavama biti čvrsto unutra

Ivica Tucak ovako je najavio utakmicu protiv Crne Gore u ponedjeljak (20.15):

– Neću reći da se pribojavam utakmice koja je pred nama, ali sam strašno oprezan. Mora se biti na maksimumu za njih dobiti. Imamo sve za pobjedu, ali naravno da u nekim stvarima moramo biti bolji, a to se prvenstveno odnosi na igrača više. Teško je očekivati da ćeš s ovako lošom realizacijom nekog pobijediti triput zaredom. Tu moramo biti u glavama čvrsto ‘unutra’, a ako to ispoštujemo, uvjeren sam da ih možemo pobijediti, kaže Tucak.

– Sustav igre kojeg se drže. Rijetko će te vidjeti da netko ‘iskače’ iz tog sustava. Nemaju pojedinačnu kvalitetu poput jedne Španjolske ili Grčke, ali imaju kolektiv, tranziciju, a u napadu ritmom jako nalikuju na Španjolsku. Naravno, ponavljam nemaju kvalitetu Perronea, Munarriza ili Granadosa, ali to je sjajna reprezentacija. Dva odlična centra Spaić i Perković, plus mali Vujović, dva ljevaka Ukropina i Đuro Radović, lijeva strana s Matkovićem, zatim Averka, vratili su Draška Brguljana. Odlična reprezentacija s igračima iz top-klubova. Vratar Tešanović u Brescii, Lazović u Marseilleu. S druge strane, nemaju postojanost. U Fukuoki su vodili Srbe 5:1 ili 6:1, pa izgubili. Nas su vodili 6:3, mi preokrenuli na 7:6, ali smo tada mi izgubili. Imaju padove u igri, ali uvijek se vraćaju. Jako su brzi i imaju kontranapad možda najbolji na svijetu uz Španjolce, rekao je Tucak.

Hrvatska utakmicu ne smije izgubiti, jer bi time završila na trećem mjestu u skupini zbog čega bi morala igrati utakmicu osmine finala.

Pobjeda jamči izravni plasman u četvrtfinale, što donosi i eventualna pobjeda na peterce.

Plasman u četvrtfinale važan je zbog plasman na SP 2024. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.