Ivica Tucak: Sve osim pobjede protiv Kine bilo bi iznenađenje stoljeća!

Subota, 10. veljače 2024. 12:10 Napisao/la  SC
Ivica Tucak: Sve osim pobjede protiv Kine bilo bi iznenađenje stoljeća!

Hrvatski vaterpolisti u nedjelju (10) igraju protiv Kine, pobjednik će osigurati nastup na OI u Parizu:

- Čeka nas najvažnija utakmica, na koncu konca i prva eliminacijska. Znamo što nam ta utakmica nosi. Kako za plasman dalje u borbi za medalju, tako i ono što nam je prvenstveno najbitnije, odlazak na Olimpijske igre. Respekt prema suparniku, ozbiljni smo i veliki favoriti, sve osim naše pobjede bilo bi neću reći ravno katastrofi, ali bi bilo iznenađenje stoljeća. Pripremio sam momke, imali smo i tehniko-taktički trening, ulazimo maksimalno ozbiljno. Ne želimo se kockati ni s čim. Jasno je da utakmice protiv Južne Afrike, a vjerojatno i Kine nisu susreti, nisu suparnici protiv kojih možete dobiti ikakvu ozbiljniju sliku, ali ono što želimo da se do očekivane četvrtfinalne utakmice igrači prvenstveno dobro odmore, da svježi uđemo u kasnije susrete. Potrošnja je ogromna, iza nas je stvarno puno utakmica u zadnjih malo više od mjesec dana, ali je isto tako nužno zadržavati pozitivnog tonusa koji je neophodan za postizanje pravog rezultata. Zato jer je bilo kakvo opuštanje pogubno za sportaše. No, tu su svi po tom pitanju od naših baš „našpanani”. Eto, razgovarao sam s Vrlićem, želio sam mu dati još dva dana odmora, ali je on sam izrazio želju igrati. To je već sjajna vijest, kaže izbornik Ivica Tucak.

- Meni je prvenstveno jako drago da su Kinezi ostvarili uspjeh s našim stručnim stožerom. Strašno mi je drago zbog Ivana s kojim sam radio do Rija, pa zbog Peze (Igor Pezelj) i svih naših. Uostalom, to otvara prostor ostalim našim trenerima. Kina je velika država koja pokušava razviti vaterpolo i daj Bože da u tomu uspiju. Ali naravno, ne protiv nas, naglasio je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.