IVICA TUCAK NAKON GRKA

Odigrali smo lošu utakmicu s puno grešaka

Srijeda, 11. prosinca 2013. 04:45 Napisao  Patrik Mršnik

Ulazak u završnicu Svjetske lige sada je puno teži, a utakmicom protiv Mađara možemo i moramo se vratiti u igru.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostala je poražena u susretu drugoga kola skupine B Svjetske lige. Nakon izvođenja peteraca bolja je bila izabrana vrsta Grčke, rezultatom 12-11. U teškom trokutu s Grcima i Mađarima svaka je pobjeda, pa makar i ona nakon peteraca koja nosi dva boda od presudne važnosti za plasman na Final Four u daleki Dubai. Zemlja Emira naglo se udaljila pola sekunde prije kraja regularnog dijela susreta protiv Grčke, odigranog ovoga utorka na bazenu Mladosti. Tada je Angelos Vlachopoulos pogodio za izjednačenje (7-7), kasnije su peterci donijeli i pobjedu uvijek neugodnim rivalima. Nakon utakmice, lagana nevjerica među reprezentativcima Hrvatske. 

- Propustili smo priliku kod kuće, a glavni razlozi su loša realizacija igrača više i veliki pad igre u trećoj četvrtini. Na kraju smo se skoro izvukli ali ispali smo nesretno u ruletu peteraca. Ulazak u završnicu Svjetske lige sada je puno teži, a utakmicom protiv Mađara možemo i moramo se vratiti u igru i otići u Dubai, riječi su kapetana Nikše Dobuda.

Sidrun Juga puno je puta bio u prilici za gol, lopte su dosta često išle prema njemu, forsirala se igra na dva metra, što je donijelo i čak šesnaest hrvatskih akcija s igračem više. Realizacija je, kako kaže i sam Dobud bila vrlo loša, možda je to bio element vaterpolske igre koji je prelomio utakmicu, uz dozu sportske sreće koja je bila na strani gostiju. Nije zadovoljan niti izbornik Ivica Tucak:

- Naša reprezentacija nije bila na razini. Odigrali smo lošu utakmicu sa dosta pogrešaka u napadu i krivih dodavanja. Bili smo dekoncentrirani, imali smo lošu realizaciju igrača više i zato smo kažnjeni ovim rezultatom. Čeka nas jako teška utakmica protiv Mađara i sada se treba dobro pripremiti i uzeti tri boda.

Mađari su na rasporedu već 14. siječnja, a luda vaterpolska sezona nastavlja se vrlo brzo. U snagu grčkog vaterpola riječko Primorje sa šestoricom domaćih reprezentativaca ponovno će se moći uvjeriti već za tjedan dana kada ih u Pireju očekuje dvoboj trećeg kola Lige prvaka protiv Olympiakosa. Jug je u Gružu na otvaranju uspio slaviti, a isto bi do kraja natjecanja u Svjetskoj ligi trebala činiti i Hrvatska, želi li sredinom srpnja sljedeće godine pod arapsko sunce.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.