Ivica Tucak nakon Cagliarija određuje konačni popis igrača za OI u Tokiju

Nedjelja, 27. lipnja 2021. 12:06 Napisao/la  SC
Ivica Tucak nakon Cagliarija određuje konačni popis igrača za OI u Tokiju

Nakon tjedan dana priprema u Šibeniku gdje se hrvatskoj izabranoj vrsti priključila reprezentacija Mađarske, aktualni europski prvak, vaterpolisti su otišli kućama na zasluženi odmor.

U sklopu zajedničkih sparing priprema s Mađarima, na bazenima Crnica odigrane su i dvije službene prijateljske utakmice.

- Mislim da smo s ove dvije kvalitetne utakmice završili ovaj drugi mikrociklus napornih i izuzetno teških priprema. To je i vidljivo i u našoj igri, igramo dok imamo svježinu, dok se u zadnjim odlučujućim fazama primjećuje umor, što je posve razumljivo. Sada slijedi neophodan odmor od tri dana za igrače pa u Zagrebu nastavljamo rad na onim detaljima na kojima je bilo vidljivo da u ovom trenutku još nisu dobre. To ćemo pokušati ispraviti do turnira u Budimpešti gdje namjeravamo prikazati puno bolju igru. Bit ćemo i odmorniji i u nešto većoj natjecateljskoj formi. No još je dosta, gotovo mjesec dana do Olimpijskih igara te rezultat sada nije bitan. Izuzetno mi je drago da smo imali priliku igrati protiv ovakvog protivnika kao što je Mađarska te mislim da je i njima i nama zajednički trening bio od vrhunske koristi, rekao je izbornik Tucak.

Nakon zagrebačkih priprema, koje će početi 30. lipnja reprezentacija, 2. srpnja kreće put Budimpešte gdje ih očekuje jak internacionalni turnir, nakon čega nastavlja pripreme u Rijeci te 9. srpnja putuje na turnir u Cagliari.

- U Budimpešti nas očekuje domaćin Mađarska, Španjolska i Rusija. Izuzetno jak turnir. Dok u Italiji igramo s Talijanima i Rusima. Po završetku turnira u Cagliariju, 10. srpnja, priopćit ću igračima tko odlazi u Tokio. Još neke dvojbe imam, no to ćemo morati vrlo brzo razriješiti, zaključio je izbornik.

Igrači i stožer koje je izbornik okupio za predstojeći dio priprema do 10. srpnja, nakon čega će donijeti odluku o konačnom popisu trinaestorice igrača s kojima računa za Tokio su:

VRATARI
Marko Bijač (Pro Recco)
Ivan Marcelić (Mladost)
Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

CENTRI
Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje)
Josip Vrlić (Mladost)
Luka Lozina (Vouliagmeni)

BRANIČI
Andro Bušlje (Olympiacos)
Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)
Rino Burić (Jadran Split)
Marko Macan (Waspo 98 Hannover)
Andrija Bašić (Palermo)
Paulo Obradović (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI
Lovre Miloš (Mladost)
Maro Joković (Brescia)
Javier Garcia (Jug Adriatic osiguranje)
Ante Vukičević (Marseille)
Franko Lazić (Mladost)
Luka Bukić (Mladost)
Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.