Ivica Tucak: Najboljih 13 po mojoj procjeni putovat će u Pariz, nema starih zasluga

Ponedjeljak, 01. srpnja 2024. 13:04 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedila ja Mađarsku nakon izvođenja peteraca u pripremnoj utakmici odigranoj u Zagrebu.

Trenutačno je 19 igrača na pripremama, samo je 13 bilo u zapisniku susreta protiv Mađarske, ali svi će dobiti priliku:

- Apsolutno, uostalom mi ćemo već sad u ponedjeljak igrati, ali zatvorenu utakmicu s Mađarima i svi će sada dobiti priliku. Imamo turnir na Sardiniji, mijenjat ćemo. Mislim da sam čak i blizu sastava za Pariz, kako bi želio da on izgleda. Imam još jedno tri upitnika da se tako izrazim, te ću uistinu do zadnjeg dana vagati što je najbolje, ali meni ovo već sada izgleda dobro i lijepo, kaže Ivica Tucak.

- Ono što je potrebno i za poželjeti je imati širinu. Od ‘mobilizacije’ igrača pa dalje. Najgore je kad imate igrače koji su sigurni da igraju jer onda koliko god trener težio, kako je to pokojni Ćiro Blažević govorio, galvanizaciji momčadi, to ne ide. Ovako, kad se na terenu svatko bori za svoje mjesto, to je sjajno. Ja sam u Kranju rekao dečkima – „Putnika sigurnih nema”. Oni su svi moja djeca koje ja jako volim od prvog do zadnjeg, ali moram odabrati 13 igrača. Meni je to strašno teško i kada dođe taj dan, bit će mi nevjerojatno težak jer mene to pogodi jako kao čovjeka, kao osobu. Znam što svakom igraču to znači, ali ja moram donijeti odluku koja je najbolja. To smo jasno iskomunicirali na početku priprema i tu neće biti problema. Najboljih 13 koje Hrvatska ima u tom trenutku, po mojoj i procjeni mojih suradnika, će putovati u Pariz. Nema starih zasluga, nema ničeg što je bilo ranije, samo ono što je i kako danas i kako bi trebala izgledati naša reprezentacija, rekao je Tucak za stranicu HVS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.