Hrvatski vaterpolisti pobjedom protiv Australije najavili utakmicu protiv Španjolske

Ponedjeljak, 05. veljače 2024. 12:29 Napisao/la  SC

Ivica Tucak može biti zadovoljan kako je reprezentacija igrala prve dvije četvrtine protiv Australije

Hrvatski vaterpolisti pobjedom protiv Australije najavili utakmicu protiv Španjolske

Hrvatski vaterpolisti očekivanom pobjedom (13:9) protiv Australije počeli su natjecanje na SP-u Dohi.

Kao što se očekivalo, utakmica protiv Australije bila je dobar test uoči utakmice protiv Španjolske u srijedu (17).

Ivica Tucak može biti zadovoljan kako je reprezentacija igrala prve dvije četvrtine (9:3), igrači izgledaju dobro nakon što su na nedavnom Europskom prvenstvu u Hrvatskoj izgubili od Španjolske u finalu.

- Odigrali smo baš pravu utakmicu, postojani, “čisti” u glavi. Došlo je u redu do malog opuštanja pred kraj, ali to je nešto normalno. Čestitke momcima jer vrlo je bitan i dojam kako se ulazi u svaku utakmicu, u svako natjecanje. Ova nam utakmica daje pravo vjerovati da puno toga možemo mi i ovdje napraviti, kazao je Tucak.

Prije početka natjecanja u Skupini A, pobjede protiv Australije i Južnoafričke republike nametnule su se kao imperativ u nastojanju da se u Dohi ostvari plasman na OI u Parizu.

Hrvatska reprezentacija u Dohi je imala podršku s tribina, Ratko Rudić gledao je utakmicu protiv Australije (fotografija ispod teksta)

HRVATSKA: Bijač, Anić, Burić 2, Marinić Kragić 2, Fatović 2, Harkov, Vrlić, Lazić 2, Lončar 2, Kržić 1, Vukičević, Žuvela 2, Butić

AUSTRALIJA: Porter, Pavillard 2, Poot 1, Power, Merčep 1, Slobodien, Edwards, Berehulak 2, Byrnes, Ford, Maksimović 1, Lambie, Hedges

Utakmica 1. kola: Hrvatska - Australija 13:8 (5:1, 4:2, 2:2, 2:3)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.