Hrvatski vaterpolisti pobijedili Mađarsku nakon peteraca

Ponedjeljak, 01. srpnja 2024. 05:09 Napisao/la  SC
Hrvatski vaterpolisti pobijedili Mađarsku nakon peteraca
Foto: HVS

HVS je objavio sljedeći izvještaj:

Hrvatska je reprezentacija u prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu, pred vrlo lijepo ispunjenom tribinom otvorenog plivališta Mladosti uz Savu, svladala Mađarsku i to boljim izvođenjem peteraca nakon što je bilo 12:12 u 32 minute.

Izbornici Tucak i Varga izveli su po 13 igrača, ali su morali ostaviti na tribinama neke odličnike, iz čega je sasvim jasno, iz te širine koje posjeduju obje momčadi, da su izbornici u slatkim brigama.

Od Hrvata na tribinama su ostali vratar Mate Anić, centar Ivan Krapić, branič Matias Biljaka, vanjski Ante Vukičević, Andrija Bašić i prvi strijelac Jerko Marinić Kragić.

No, slično je postupio i mađarski izbornik Zsolt Varga, pa je Mađarska protiv Hrvatske nastupala bez odličnog recimo Szilarda Jansika, ali i prvog vratara Some Vogela, pa ne baš klasičnog centra Tonija Nemeta, zatim Zoltana Pohla.

U početku susreta, prvoj polovici, sjajna igra Barakuda posebice u obrani.

Marko Bijač je ubilježio čak 9 obrana, ali značajno su mu pomagali i suigrači.

Neutraliziran mađarski napad morao se očitovati u pozitivnom rezultatu za našu vrstu.

Tako je nakon prve četvrtine bilo 4:1, a početkom druge dionice čak i 6:1 za Hrvatsku.

Pomalo nestvaran rezultat i jasno da on ipak nije mogao cijelo vrijeme takav i ostati.

Ipak se radi o Mađarskoj.

U nastavku su gosti počeli polagano sustizati vodstvo Tuckove momčadi, da bi u zadnjoj četvrtini odnosno pet i pol minuta prije kraja prvi put i poravnali (9:9).

Ipak, u cijeloj utakmici Mađarska niti jednom nije povela, a najbliže tomu su bili baš kod 9:9 kada je peterac Martona Vamosa obranio naš drugi vratar, Toni Popadić.

Do kraja utakmice je redovno Fatović pogađao (za 10:9, 11:10 i 12:11), ali bi i Mađari izjednačavali, da bi pogotkom u zadnjoj sekundi Kristiana Manhercza, sjeverni susjedi osigurali peterce.

Ključnim su se u tom dijelu ispostavile dvije obrane naših vratara.

Popadić je obranio Denesu Vargi, a Bijač je „skinuo” udarac Vinceu Vigvariju.

- U ovoj utakmici jasno da nije bitan rezultat. To sam rekao i igračima prije početka, ali jasno da je ipak bilo bitno pokazati karakter. Nije da ova pobjeda sada nešto nosi, ali igrali smo doma i uvijek je lijepo pobijediti. Generalno je to jako dobro izgledalo u fazi u kojoj jesmo, još umorni, ‘tvrdi’, premoreni. Vidi se da ta lopta još ‘ne ide’, posebno s igračem više, onako kako treba, makar je bilo i sjajnih akcija. U prve dvije četvrtine, dok je bilo malo više koncentracije, obrana je bila izvanredna. Kasnije smo malo pali, čak i opterećeni brojem osobnih pogrešaka. Po meni fenomenalna provjera i vrlo sam zadovoljan, kazao je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.