EP 2020 Hrvatska i Italija zajedno će trenirati dok Grčka i Rumunjska budu igrale

Ponedjeljak, 20. siječnja 2020. 13:14 Napisao/la  SC

Važno je da je atmosfera u momčadi dobra. Znamo što nas sada čeka. Imamo jako puno takvih utakmica iza sebe, kaže izbornik Ivica Tucak

EP 2020 Hrvatska i Italija zajedno će trenirati  dok Grčka i Rumunjska budu igrale

 Hrvatski vaterpolisti mirno su ušli u drugi tjedan Europskog prvenstva, koje se održava u Budimpešti.

Nakon tri pobjede u skupini, Hrvatska se izravno plasirala u četvrtfinale zajedno s Italijom, Mađarskom i Srbijom.

U srijedu igra protiv pobjednika utakmice Grčka - Rumunjska.

Cilj je jasan, borba za medalje i plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Dojam nakon prvoga kruga bio bi besprijekorno dobar da se nije dogodila zadnja četvrtina utakmice (11:10) protiv Crne Gore, kada je ispuštena prednost od čak 10:5.

- Da nije bilo onog "zamračenja" protiv Crne Gore u zadnjoj četvrtini, pa onda i onog nešto slabijeg starta protiv Nijemaca u 1. kolu, što je bilo donekle očekivano, jer je to bila za nas prva utakmica na turniru, ocjena bi bila još viša. Bitno je da ispunjavamo ciljeve, da igramo dobro. Važno je da je atmosfera u momčadi dobra. Znamo što nas sada čeka. Imamo jako puno takvih utakmica iza sebe, baš onih koji nas sada čekaju. Dakle, ako nam nešto ne nedostaje, onda je to iskustvo. Siguran sam da se nadolazeća nervoza i stres neće prenijeti u negativnom smislu, kaže izbornik Ivica Tucak.

Vaterpolo je specifičan sport prema mnogim pokazateljima, posebice prema načinu priprema.

U ponedjeljak navečer (19) igra se utakmica osmine finala između Grčke i Rumunjske, praktično istodobno Hrvatska i Italija dogovorile su zajednički trening uoči nastupa u četvrtfinalu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.