Nemoralna ponuda: Ratko Rudić preuzima brazilsku reprezentaciju uoči OI 2016. godine?

Ponedjeljak, 04. studenog 2013. 18:55 Napisao/la  Patrik Mršnik

Ratko Rudić idući utorak stiže u Rio de Janeiro na preliminarne razgovore s čelnicima tamošnjega vaterpolskog saveza oko preuzimanja klupe nacionalne vrste

Relativno mirne vaterpolske vode sve češće postaju uzburkane nekom bombastičnom vijesti koja se može svrstati u red nogometnih iz doba prijelaznih rokova. Ratko Rudić idući utorak stiže u Rio de Janeiro na preliminarne razgovore s čelnicima tamošnjega vaterpolskog saveza oko preuzimanja klupe nacionalne vrste. Nema sumnje da će čelnici brazilskog saveza itekako posegnuti u blagajnu da bi trofejnoga trenera nagovorili da preuzme reprezentaciju. Informacije radi, brazilsi savez u olimpijskom ciklusu raspolaže s budžetom od 18 mil. USD!

Rudić se povukao s izborničkog mjesta hrvatske reprezentacije nakon osvajanja zlata na Olimpijskim Igrama u Londonu prošle godine i trenutno je na funkciji sportskog direktora pri Hrvatskom vaterpolo savezu. Osvojio je četiri olimpijska zlata s tri različite reprezentacije, tri svjetska i tri europska prvenstva u svojoj iznimno bogatoj izborničkoj karijeri. Već je bio na američkom kontinentu, pa je tako reprezentaciju SAD-a doveo do svjetske bronce 2005. godine.

Brazilska vaterpolska vrsta uoči Olimpijskih igara u Riu 2016. godine igrački izgleda sve jače. Nakon što su pod svoju kapicu doveli Tonyja Azeveda, Felipea Perronea i hrvatskog centra Josipa Vrlića, dolazak Ratka Rudića za kormilo reprezentacije bio bi samo korak naprijed ka još boljem plasmanu na Igrama za tri godine.