PRIMORJE - SPANDAU (19) Ante Vukičević: Utakmica protiv Juga pokazala je kako moramo igrati obranu

Četvrtak, 10. ožujka 2016. 14:49 Napisao  Patrik Mršnik

Znamo što nas očekuje, valja mi samo pozvati navijače da nas dođu podržati u što većem broju i odvesti nas do nova tri boda, rekao je Nikola Dedović.

Vaterpolisti Primorja u subotu će od 19 sati na svom bazenu dočekati sastav njemačkog prvaka Spandaua. Sastav iz istoimenog berlinskog kvarta po kojem je ime dobio i nekad planetarno popularni vokalno-instrumentalni sastav u prvom je dijelu sezone prouzročio mnoge probleme za riječke snage.

U prvom je ogledu grupne faze bilo 9:9, a Primorje je tada samo nastavilo započetu nisku nešto lošijih europskih rezultata. Remiju sa Spandauom prethodio je poraz u Pireju od Olympiakosa, a Primorje se i u sljedeća dva ogleda nije osladilo pobjedom. Igralo se protiv Barcelonete, najprije na Kantridi (9:9), a onda i u Kataloniji (9:7 za Španjolce). Svlačionica je spremna za novo slavlje nakon šest nešto lakših utakmica u Regionalnoj ligi, odnosno četvrtfinalu Prvenstva Hrvatske.

- Radi se o jako dobro pripremljenoj ekipi koja je svoju kvalitetu pokazala u našem prvom susretu. Što se tiče plasmana na završni turnir, trenutno nismo u zavidnoj situaciji. Ne ovisimo samo o nama samima, ali upravo je na nama da to promijenimo. Dobro smo radili i trenirali posljednjih tjedana, igrali smo neke lakše utakmice koje su nam sjajno poslužile u svrhu uigravanja. Znamo što nas očekuje, valja mi samo pozvati navijače da nas dođu podržati u što većem broju i odvesti nas do nova tri boda, rekao je Nikola Dedović.

Nikola Dedović

Primorje se pripremalo za Spandau, a taj će ogled dobro doći i za pripremu završnog turnira Regionalne lige što će se sljedećeg petka i subote odigravati na dubrovačkom bazenu u Gružu. Stupnjevanje obveza Primorja tako ide od onih nešto manje zahtjevnijih (Radnički, Vojvodina, Solaris) preko ozbiljnijih (Spandau 04), da bi na koncu rezultiralo (vjerojatnim) derbijem s Jugom sljedeće subote. Jasno, Primorje će morati proći hercegnovski Jadran, a Dubrovčani se u polufinalu (petak) imaju obračunati s Mladosti. Upravo će na utakmici s Jugom odigranoj u veljači Primorjaši graditi svoj optimizam.

- Utakmica s Jugom bila nam je dobar pokazatelj načina igre u obrani. Na takvoj igri trebamo graditi taktiku protiv bilo kojeg suparnika. Od obrane sve počinje, moramo biti kompaktni u obrani pa će i napadu biti lakše. Što se Spandaua tiče, nezgodni su, imaju nekoliko stvarno dobrih igrača, treba pripaziti na kapetana Stamma, Marzoukija i našeg Ćuka. Ako budemo igrali onako kako najbolje znamo, mislim da ćemo pred svojom publikom stići do vrijedna tri boda, rekao je Ante Vukičević.

Kada se završi europska priča za ovaj mjesec, a ona je sastavljena u samo jednoj utakmici (Spandau), Primorjaši će u Dubrovnik, pa onda i u Zagreb na megdan Mladosti u polufinalu Prvenstva Hrvatske. Onda će se opet okupiti reprezentacija, doći će i do vjerojatne odgode finala državnog prvenstva zbog obveza Jugovih igrača u brazilskoj reprezentaciji koja će nastupiti na interkontinentalnom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.