PRIMORJE - OLYMPIAKOS Ivan Asić: Igrači su iscrpljeni dugom sezonom, ali motivacije ne nedostaje

Četvrtak, 14. travnja 2016. 21:20 Napisao  Patrik Mršnik

To je momčad koja već godinama igra važnu ulogu u europskim natjecanjima, standardno su grčki prvaci, a na koncu i u prvom susretu pobijedili su nas dosta lagano, za što ćemo im morati uzvratiti, kaže Asić.

Izgleda kao da se vaterpolo posljednji puta u Rijeci službeno igrao neke davne godine. Od 26. ožujka bazen na Kantridi nije ugostio jednu službenu utakmicu, a u njoj su se Primorjaši tada uz dosta muke obračunali sa zagrebačkom Mladosti u uzvratnom ogledu polufinala Prvenstva Hrvatske.

Bilo je tada 10:8 za sastav Ivana Asića, koji će u subotu od 20 sati ugostiti grčki Olympiakos u susretu osmoga kola Lige prvaka. Riječanima igra samo pobjeda, jer trenutno se nalaze na četvrtoj poziciji u skupini A, koja ih neće odvesti na završni turnir početkom lipnja u Budimpeštu.

- Nadamo se da će završiti puno bolje za nas nego u Grčkoj prošle jeseni, započeo je trener Asić i podsjetio na jednu od najlošijih predstava Primorja. Ili jednu od najboljih predstava Grka ove sezone.

U Pireju je tada, 28. studenog, u trećem kolu bilo 7:4 za domaći sastav. Primorjaši se nikako nisu mogli sastati sa igrom, uslijedio im je nakon toga i berlinski remi protiv Spandaua prilikom odigravanja posljednje utakmice u prošloj kalendarskoj godini. S ta dva kiksa uz onaj domaći protiv Barcelonete Primorjašima su šanse za plasman u Budimpeštu postale kompromitirane, ali još ništa nije izgubljeno.

- Neće biti lako protiv Grka o kojima ne treba trošiti riječi. To je cijela grčka reprezentacija uz tri stranca na čelu s našim vratarom Pavićem, ponajboljim svjetskim čuvarom mreže. To je momčad koja već godinama igra važnu ulogu u europskim natjecanjima, standardno su grčki prvaci, a na koncu i u prvom susretu pobijedili su nas dosta lagano, za što ćemo im morati uzvratiti, kaže Asić.

Primorjaši hvataju bilo kakvu pobjedu, a najviše bi profitirali kada bi Grke ostavili za četiri pogotka iza njih. Tada bi se u međusobnim ogledima jezičac na vagi preselio na riječku stranu. U onom manje idealnom scenariju dovoljna je dakle i bilo kakva pobjeda, ali se do kraja sezone treba nadati kiksu Barcelonete (ili Olympiakosa) uz preostale dvije pobjede Primorja, u gostima kod Egera, odnosno kod kuće s hercegnovskim Jadranom.

- Nadam se da ćemo odigrati drugačije nego u Pireju, da ćemo im se sportski revanširati za učinjeno na jesen. Da bismo ostvarili bilo kakav pozitivan rezultat moramo odigrati vrhunsku utakmicu na svim pozicijama u bazenu. Počevši od obrane na kojoj moramo bazirati naš put do uspjeha, a sve se mora nastaviti s discipliniranim i organiziranim napadom koji će davati golove, dodaje Asić.

Nakon spomenutog ogleda s Mladosti gotovo svi su se igrači raspršili po europskom kontinentu sa svojim nacionalnim reprezentacijama. Brojna je bila delegacija u hrvatskoj reprezentaciji u kojoj su bila oba trenera Primorja, a Cosmin Radu igrao je olimpijske kvalifikacije s Rumunjskom u Trstu. Tek od ponedjeljka momčad je u punom sastavu, oni koji su bili u Rijeci odrađivali su testove s mađarskim Ferencvarosem.

- Igrači su istrošeni, ali slijedi sama završnica klupske sezone pa motivacije neće nedostajati. Znamo što nam je činiti, to će sigurno ponijeti igrače u susretima do kraja sezone. Imamo problema s ozljedom Buljubašića koji jedno vrijeme nije trenirao, ali se nadam da će do subote biti u redu, rekao je trener Asić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.