Vaterpolsko SP: Hrvatska u Kazanu u skupini igra s Brazilom, Kanadom i Kinom

Četvrtak, 12. veljače 2015. 19:30 Napisao/la  SC

Svjetsko prvenstvo igra se od 27. srpnja do 8. kolovoza. Barakude brane treće mjesto i brončanu medalju osvojenu u Barceloni prije dvije godine

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u srijedu se okupila u zagrebačkom hotelu International kako bi se ovoga vikenda mogla uputiti prema mađarskom glavnom gradu. Budimpešta je poprište održavanja tradicionalnog Volvo Cupa, u kojem će uz njih od petka do nedjelje sudjelovati vrste Kanade, SAD-a i Mađarske.

Prvog dana mini-ciklusa koji će završiti 20. veljače ogledom protiv Turske u Istanbulu u sklopu Svjetske lige najbolji su hrvatski vaterpolisti doznali protivnike na ovoljetnom Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanu. Tamo će se izabranici Ivice Tucka u skupini A okušati protiv reprezentacija Kine, Kanade i Brazile. S Kanađanima Barakude igraju već ovog vikenda na Volvo Kupu, Brazil također nije nepoznanica, dok je Kina predodređena za ulogu autsajdera.

Hrvatska je smještena u laganu skupinu, u odnosu na ostale tri.

Skupina A: Hrvatska, Kanada, Kina, Brazil
Skupiina B: Grčka, SAD, Italija, Rusija
Skupina C: Mađarska, Argentina, Kazahstan, JAR
Skupina D: Srbija, Crna Gora, Japan, Australija

Svjetsko prvenstvo igra se od 27. srpnja do 8. kolovoza. Barakude brane treće mjesto i brončanu medalju osvojenu u Barceloni prije dvije godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.