Primorje EB pobijedilo Mladost u polufinalu Eurolige, u subotu protiv Pro Recca za europski naslov

Petak, 11. svibnja 2012. 20:08 Napisao  Marko Babić

Mladost - Primorje EB 6:10 (1:2, 2:2, 2:3, 1:3). Utakmica je zapravo riješena početkom treće četvrtine, serijom 3:0 primorjaši su pobjegli na 7:3. Pro Recco pobijedio Vasas 12:5, finale u subotu od 19 sati

MLADOST - PRIMORJE EB 6:10

Polufinale Eurolige vaterpolista: Mladost - Primorje EB 6:10 (1:2, 2:2, 2:3, 1:3). Bazen Iona Alexsandrescu. Gledatelja: 300. Suci: Margeta i Brguljan.

MLADOST: Pavić, Radu 1, I. Milaković, Letica, Pavičić, Živković 1, Udovičić, K. Milaković, Bukić 1, Gagulić, Hinić 1, Mallarach 1, Vukičević 1.

PRIMORJE EB: Car, Buljubašić, Paškvalin, Krapić 1, De. Varga 3 (1), Franković, Muslim, Jelača 2, Da. Varga 1 (1), Barać 1, Šetka 1, Garcia 1, Radić.

Igrač više: Mladost 10 (4), Primorje EB 6 (1). Peterci: Mladost -, Primorje EB 2 (2). Crveni karton: I. Milaković, Letica.

Vaterpolisti Primorja EB pobijedili su Mladost u polufinalu Final Foura Eurolige i u finalu u subotu od 19 sati očekuje ih ogled s Ferla Pro Reccom koji je u drugom polufinalu pobijedio Vasas 12:5. Bit će to prvi nastupa Primorja u finalu najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu. Riječani su u polufinalu demonstrirali dobru igru, nametnuvši ritam koji Mladost nije mogla pratiti i ne dopustivši suparnicima da se vrate u utakmicu nakon što su se uspjeli odlijepiti.

Utakmica je zapravo riješena početkom treće četvrtine, serijom 3:0 primorjaši su pobjegli na 7:3. Prvo je Fran Paškvalin izborio peterac kojega je realizirao Denes Varga. Ubrzo su Zagrepčani zaspali u obrani, što je sjajnom reakcijom kaznio Anđelo Šetka. U međuvremenu je Davor Car zaključio vrata, tako da ni činjenica da Marko Jelača nije iskoristio čistu kontru nije poljuljala Riječane. Denes Varga je sjajno pobjegao u novu kontru i tri minute prije kraja treće četvrtine donio velikih 7:3.

Ali s riječkim vaterpolistima se ove godine nikada ne zna i već su gubili utakmice u kojima su imali nekoliko pogodaka prednosti. Pogoci Živkovića i Radua bili su znakovi upozorenja, minutu prije kraja treće četvrtine Mladost je prepolovila prednost.

Ipak, ovoga puta Riječani nisu imali namjeru kidati živce svojim navijačima, Garcia je pobjegao u kontru i "probušio" Pavića u drugoj minuti posljednje četvrtine. Mladostaši su se mučili u napadu, a točku na "i" sjajne predstave stavio je Denes Varga prekrasnom šraubom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.