IVAN ASIĆ KAŽE

Možemo igrati protiv bilo koje momčadi!

Četvrtak, 27. veljače 2014. 20:47 Napisao  Patrik Mršnik

Juga se nismo bojali, respektirali smo ih, ali ga nismo precijenili. kaže trener Primorja EB

 

 

 

Vaterpolska Rijeka ponovo može slaviti. Vaterpolisti Primorja, možda kao nikad do sada, predstavom u dubrovačkom Gružu navukli su osmjehe na lica svojom navijačima. Riječani su, iako su bili primorani slušati dubrovačke izljeve tuge putem web-streaminga svijesno znali zapljeskati svakom od trinaest pogodaka u mreži Marka Bijaća. Kao nikada do sada, barem u novijoj povijesti kluba, Primorje je izgledalo goropadno, baš upravo onako kako treba izgledati najbolja vaterpolo-momčad na svijetu. Šef stručnog stožera Ivan Asić samo je potvrdio ono što se znalo već nakon ogleda protiv mađarskog prvaka Egera u Ligi prvaka.

- Mi smo ovom izvedbom pokazali da smo trenutno kadri igrati protiv bilo koje momčadi na svijetu. Juga se nismo bojali, respektirali smo ih, jasno kao i svakog protivnika, ali ga nismo precjenili. Pokazali smo to u našoj igri. Ponovo smo utakmicu pobjedili timskom igrom i čvrstom obranom, opet smo u drugom poluvremenu primili jedan pogodak, rekao je Asić.

{jb_blackbox-right}Dobud: Trebali smo biti na 120 posto mogućnosti
Nikšu Dobuda nije išlo ovog četvrtka. Nije bilo Sandra Sukna kod Primorja, pa je izostao novi duel dva ponajbolja hrvatska vaterpolista, no Dobud je i bitku protiv braće Varga, Muslima i Obradovića još lakše izgubio. Dvije osobne pogreške u ranoj fazi utakmice ublažile su učinak Dobuda na igru Primorja, pa i ne čudi izjava kapetana Juga nakon susreta:
- Očito je da su nas previše ispraznile europske obveze protiv Pro Recca. U ovakvim utakmicama kao što je slučaj kada je protivnik Primorje morali smo biti na 120 posto svojih mogućnosti, a to nismo bili. Žao mi je radi naših navijača, ali i iz ovoga poraza moramo izvući pouku, kaže kapetan Juga.{/jb_blackbox-right}

Gruž je inače poznat kao neosvojiva Jugova tvrđava. Ove sezone pali su i svi europski protivnici ondje, padalo je Primorje redovno proteklih devetnaest godina. Finale Kupa 1995. godine otišlo je na riječku stranu, a od tada do danas Primorje je ondje osvojilo tek jedan bod, i to prije četiri godine kada je fenomenalnim pogotkom Xavija Garcie riječka momčad izvukla 9:9. I opet, nevjerovatno zvuči podatak da je drugo poluvrijeme susreta 17. kola Jadranske lige završilo rezultatom 5:1 za momčad Ivana Asića. 

- Napravili smo veliku stvar ali se nećemo previše uznositi. Moramo nastaviti raditi u ovom intenzitetu, već nas za nešto više od mjesec dana čeka novi, ovoga puta kud i kamo važniji obračun na ovom istom bazenu. Jug će se sigurno vratiti, oni su daleko jači nego što su to prikazali, tada će biti jednako teško za nas, a mi moramo i tada pokazati da smo jednako dobri, kaže Asić.

Dio će riječkih vaterpolista ostati u Dubrovniku na uzvratnom susretu doigravanja za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Slovačke. Taj se susret igra u subotu od 18 sati, a barakude brane sedam pogodaka prednosti otprije dva tjedna iz slovačkog Novakyja. Ubrzo nakon, primorjaše čeka dvostruki program u samo tri dana. U četvrtak na Costabellu dolazi POŠK, a u subotu Šibenik. Bit će to dvije 'pripremne' utakmice uoči eurospkog okršaja s velikim Pro Reccom.

Riječani su zasluženo slavili u Dubrovniku i uhvatili zalet za nastavak Jadranske lige, ali i europske sezone. Prva startna pozicija uoči doigravanja Jadranske lige gotovo je zabetonirana!

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.