Ivan Asić, trener Primorja EB: Očekuje nas puno uzbuđenja i prevrata do kraja finalne serije

Srijeda, 08. svibnja 2013. 10:46 Napisao  I. V.

Druga utakmica finalne serije, Dubrovnik (18): Jug - Primorje EB. - Nama je forte igra s puno kretanja i uplivavanja,  mislim da i večeras možemo tako odigrati, kaže Asić

U Dubrovniku je osvanuo lijep, sunčan dan, kao stvoren za velika djela. Trener Ivan Asić odveo je odmah nakon doručka igrače Primorja na prijepodnevni trening pred večerašnju (18) utakmicu protiv Juga.  Druga utakmica finalne serije sigurno će biti sasvim druga priča u odnosu na prvu utakmicu. Ima li uopće nekih poveznica?

- Vidjet ćemo kako će početi večerašnja utakmica, sigurno da ima poveznica. Svih šest utakmica protiv Juga bile su neizvjesne do samog kraja, sve su završile na gol razlike, pobjeda je mogla otići na jednu ili na drugu stranu. Takvu utakmicu očekujemo i danas, maksimalno smo koncentrirani na našu igru. Važno je da dobro uđemo u utakmicu i da svih 32 minuta držimo visoki nivo, kaže Asić

Što podrazumijevate pod dobro ući u utakmicu?

- To znači da u utakmicu uđemo isto kao u Rijeci! A onda, nažalost, nismo iskoristili neke šanse s igračem više. Oni su uhvatili priključak i u drugoj četvrtini stvorili odlučujuću razliku, koja ih je dovela do pobjede. Mi moramo maksimalno smanjiti slabija razdoblja u igri, svakoj se momčadi tijekom utakmice događa black-out i tada je važno da protivnik ne stvori prednost. Kada nam se to dogodi, važno je da što prije ponovo uhvatimo konce igre. Nadam se da ćemo cijelu utakmicu igrati na visokoj razini, da neće biti padova u igri.

Paulo Obradovic i Sandro Sukno

U prvoj utakmici većina igrača nije bilo na razini potrebnoj da se nadigra Jug?

- Uz sve probleme nismo imali dovoljno raspoloženih igrača. Da smo uz maestralnog Sandra imali još nekog igrača raspoloženog za igru, sigurno bi bilo drugačije. Igrači su dali sve od sebe, jednostavno je bio takav dan. Vjerujem da će danas biti drugačije, da ćemo imati nekoliko pojedinaca raspoloženih za vrhunski partiju. Kažem, dali su igrači sve od sebe i u prvoj utakmici, jednostavno nije išlo.

Opći dojam da je Jug u prednosti u statičnoj igri?

- Ispalo je tako u prvoj utakmici. Počeli smo odlično, dobivali isključenja u prvoj četvrtini, poveli 2:0, a po meni trebali smo završiti četvrtinu na 3:1 ili 4:1. U drugoj se četvrtini promijenio kriterij suđenja, nismo dobili ni jedno isključenje. Jugu je takva igra više odgovarala, jači su u kontaktu, suci su dozvoljavali takvu igru i tu se stvotila razlika. Nama je forte igra s puno kretanja i uplivavanja, što nije lako jer se igrači jako troše. Ponekad zna biti riskantno tako igrati, u tim pustim uplivavanjima uvijek može doći do pogrešaka i kontranapada. Mi smo na tako igrali cijele sezone i igrali smo jako dobro. Nije lako igrati protiv momčad koja se puno kreće. Mislim da i večeras možemo tako odigrati.

Dojam je da su vas mnogi otpisali nakon prvog poraza?

- Ne bih tako rekao. Razgovarali smo prije prve utakmice, rekli smo da ne smije zavladati euforija u slučaju pobjede, niti depresija u slučaju poraza. Naravno da nije ugodno kada se izgubi, ali to je samo jedna utakmica. Igramo na tri pobjede, mislim da će do kraja finalne serije biti još prevrata i uzbuđenja, zaključuje Asić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.