Ivan Asić, trener Primorja: Na ovom turniru favoriti postoje samo na papiru

Četvrtak, 29. svibnja 2014. 21:59 Napisao/la  Igor Vranić izvješćuje iz Barcelone

Polufinale Lige prvaka, petak (19.30): Barceloneta - Primorje. Domaći teren je uvijek prednost, ali sve vanjske faktore moramo isključiti. Moramo iskazati sve automatizme u igri, kaže Asić

Ivan Asić i Zoran Roje odvojeno su na tribinama gledali obje četvrtfinalne utakmice. Igrači i klupski čelnici stigli su na bazen neposredno prije druge utakmice da uživo svjedoče pobjedi Baceloneti protiv koje u petak igraju u polufinalu. U uvodu najave polufinala dovoljno je podsjetiti da je Barceloneta jedina ove sezone pobijedila Primorje. Doduše, bilo je u početnoj fazi Lige prvaka, kada se momčad Primorja još tražila. U drugoj međusobnoj utakmici Primorje je relativno lako pobijedilo.

- Čeka nas izuzetno teška utakmica, kao što su bile neizvjesne i teške obje utakmice u četvrtfinalima. Baceloneta ima momčad koja jako dobro pliva, igraju vrlo dobru i agresivnu obranu. Igraju na domaćem terenu, ali favorita nema! Vidjeli ste u utakmici između Patizana i Pro Recca da ovdje favoriti  postoje samo na papiru, na ovom turniru svatko svakoga može pobijediti. Mi smo puni samopouzdanja i vjere, nadamo se pobjedi, kaže trener Primorja Ivan Asić.

Po čemu utakmica u petak različita u odnosu na dvije međusobne utakmice koje ste igrali ove sezone?

- Ne znam hoće li uopće biti različita, ne očekujem veliki broj pogodaka. Nadam se da ćemo ponoviti momčadsku igru koju smo iskazivali tijekom cijele sezone, posebno u obrambenom dijelu. Ako to ponovimo, imamo šanse za pobjedu. Domaći teren je uvijek prednost, ali sve vanjske faktore moramo isključiti. Moramo se fokusirati na našu igru i iskazati još jednom sve automatizme u igri, zaključuje Asić.

Četvrfinalni dvoboji odigrani su po vremenu koje ne priziva ljetni ugođaj na tribinama. Posebno ako se obistine prognoze, pa se u petak na nebu iznad Barcelone skupe tmurni kišni oblaci.