FINALNA SERIJA PH

Primorje pobijedilo Jug u trećoj utakmici

Srijeda, 15. svibnja 2013. 20:44 Napisao  I. V.

Treća utakmica: Primorje EB - Jug CO 6:5. Primorje smanjilo na 2:1, braća Varga  postignuli 5 pogodaka

Finale PH vaterpolista, treća utakmica

PRIMORJE EB - JUG CO 6:5 (1:1, 0:2, 2:0, 3:2)

Bazeni Kantrida. Gledatelja: 1.500

Suci: Stefano Riccitelli, Attilio Paoletti (oba Italija).



PRIMORJE EB: Vićan (7 obrana), Obradović, Paškvalin, Krapić, Krapić, De. Varga 3, Sukno, Muslim, Jelača, Da. Varga 2, Barać, Šetka, Garcia 1, Križanec, Buljubašić

JUG CO: Bijač (7 obrana), Vranješ, Bošković 4 (1), Janović 1, Joković, Azevedo, Marković, Bušlje, Karač, Dobud, Ivović, Macan, Nižić, Pavlović

Igrač više: Primorje EB 7 (2), Jug CO  6 (2)

Peterci: Primorje EB -, Jug CO 1 (1)

Vaterpolisti Primorja pobijedili su Jug u trećoj utakmici finalne serije i smanjili vodstvo Dubrovčana na 2:1. Utakmica je odlučena u drugom poluvremenu, kada su vaterpolisti Primorja predvođeni braćom Vargom razbili famu o neprobojnoj obrani Juga. Čim su igrači Primorja pojačali ritam plivanja i počeli raditi višak na centarskim pozicijama, statična obrana Juga počela je gubiti dah.

U zadnju četvrtinu momčadi su ušle u rezultatskom egalu (3:3). Raspoloženi Denes Varga uspio je pogoditi u situaciji s igračem više 5,08 minuta prije kraja. Pojačali su Primorjaši agresivnost u obrani, igrači Juga više nisu uspjeli ni jednom ostvariti poziciju za čisti udarac. Šrauba Janovića preko Sukna za 4:4 bio je Labuđi pjev. Uslijedila su dva poteza braće Varga, koji su prelomili utakmicu. Prvo je Denes 4,28 minuta prije kraja pogodio na postavljenu obranu za 5:4, a onda je Daniel u istoj minuti pobjegao u kontri. Vićan je sačekao da Varga dopliva do Bijača, uslijedio je Danielov pogodak za 6:4.

Utakmica je praktično bila riješena. Jug se primaknuo nakon dosuđenog peterca zbog prekršaja Daniela Varge, Bošković je 1,59 minute prije kraja postavio konačnih 6:5.  U preostale dvije minute vaterpolisti Juga imali su loptu barem minutu i pol, ali više nisu uspjeli pronaći prolaz kroz brzu, pokretljivu i vrlo agresivnu obranu Primorja.

Primorje prema običaju dobro otvara utakmice protiv Juga. Nekoliko izmjena napada i najava da bi sudački kriterij u trećoj utakmici mogao biti povoljniji za momčad koja više voli uplivavanje nego topljenje, bile su uvod u pogodak Daniela Varge 5,26 minute prije kraja. Dubinski ulazak i čista pozicija za rutinsku egzekuzciju! Poravnao je Bošković 3,29 minute prije kraja iskoristivši igrača više. Tijekom prve četvrtine obje su se momčadi odmjeravale, sve dok Jug polako nije počeo preuzimati inicijativu.

Dvama pogocima Boškovića Jug je stekao veliku prednost u drugoj četvrtini. Jedan pogodak s igračem više i jedan preko Barača,  učinili su Bošovića ključnim igračem gostujuće momčadi. Primorje nije imalo dovoljno koncentracije u dvama situacijama s igračem više, niti rješenja u napadu. Kako je Jug stiskao u obrani, tako se sve više uočavalo da ni ovog puta neće proći statična igra Primorja na centre. A onda su zaredali isforsirani šutevi izvana na postavljenu obranu, koji za Bijača nisu bili problem.  

Vratilo se Primorje u finalnu seriju u trećoj četvrtini. Ako je zadnja četvrtina odlučila, treća je presudila! Počeli su igrači Primorja više plivati i trošiti snagu na stalne ulaske, dupliranje pozicija oko centra razmaknulo je obranu Juga, koja je počela pokazivati znakove zamora materijala. Garcia je 5,08 minuta prije kraja smanjio na 2:3 iskoristivši igrača više, a onda je Denes Varga pokazao što znači brzina u vaterpolu. Oteo je Denes loptu Ivoviću na sredini bazena i neuhvatljivo otplivao u kontru koju je znalački realizirao 2,39 minute prije kraja četvrtine. Klasična kontra s igračem više u završnici četvrtine podignula je publiku na noge i samopouzdanje igrača Primorja.

U zadnjoj četvrtini Jug više nije dobio šansu za povratak u utakmicu.  Iduća utakmica igra se u nedjelju u Dubrovniku.

Fotogalerija: Sandro Donda

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.