EGER - PRIMORJE Ivan Asić: Moramo nastojati težište sa Suknove igre prebaciti na sve ostale

Petak, 21. veljače 2014. 17:02 Napisao/la  Patrik Mršnik

Moramo zaboraviti partiju otprije tri tjedna u našem bazenu. Jesmo, potpuno smo ih nadigrali na svim poljima, ali to ne znači da će tako biti u Egeru, kaže Asić

 

Šok u Primorju zbog Suknove dijagnoze mora se prevazići u hodu, u sportu nema vremena za žalopojke. Ponajbolji vaterpolist na svijetu zbog mononukleoze neće igrati tko zna do kada, ova sezona za njega je izgubljena. Trener Primorja Ivo Asić mora nadomjestiti Suknov izostanak već protiv Egera, kada se već bez njega već mora.

- Na toj lijevoj strani imamo Denesa, tu su i Muslim i brat mu Daniel Varga, može pomoći i Šetka. Moramo nastojati težište sa Suknove igre prebaciti na sve ostale i tako ćemo ga nadomjestiti na najlakši mogući način. Ja vjerujem u moje momke, svi ćemo se skupiti i svi će dati svoj obol u bazenu za, nadamo se, još jednu pobjedu, kaže Asić.

 

Nakon trotjedne stanke, ponovno se valja okrenuti nadmetanju u Ligi prvaka. Skupina A u kojoj je riječko Primorje na trećem mjestu sa deset uknjiženih bodova, koliko imaju i Jug i Barceloneta zahuktava se. Na pola puta do Barcelone Primorjašima se kolo sreće s negativne naglo okrenulo na pozitivnu stranu. Nakon početnog poraza u Barceloni i domaćeg remija s Jugom uslijedile su tri pobjede. Najprije je Primorje Express protutnjalo Pirejom protiv Olympiakosa, pa onda i Sorijem protiv favoriziranog Pro Recca. Naposlijetku, demonstracijom vaterpolske moći i umijeća mađarski prvak Eger na Kantridi je zaleđen na 'minus trinaest'.

Stvar je jasna. U četverokutu jakih momčadi skupine otpast će Pro Recco vrlo jednostavno ako mu Primorje i Jug pobjegnu pobjedama u Egeru odnosno Reccu. No, trener vaterpolista Primorja Ivan Asić i više je nego oprezan u najavi susreta protiv mađarskog prvaka (subota, 19 sati).

- Na početku, a to sam i naglašavao u dogovoru s momčadi, moramo zaboraviti partiju otprije tri tjedna u našem bazenu. Jesmo, potpuno smo ih nadigrali na svim poljima, ali to ne znači da će tako biti u Egeru. Upravo suprotno, oni će biti još motiviraniji u tome da gorak okus teškog poraza speru što boljom partijom protiv nas.

 

Recept je jednostavan. Ne očekuje se da će Mađari Primorjašima dopustiti novo ponižavanje u svom bazenu, ali jedno je sigurno - taktika Riječana.

- Nakon ove kraće stanke od nešto težih utakmica koja nam nije baš najbolje sjela, opet ćemo morati odigrati momčadski savršeno kako im ne bismo dopustili da utakmicu odvedu u njima željenom pravcu. Naša je snaga u našem kolektivu, nju ćemo pokušati još jednom prikazati i ove subote, zaključuje Asić.

Liga prvaka, skupina A, 6. kolo:

BARCELONA: Barceloneta - Olympiakos (petak, 19.15)

EGER: Eger - Primorje EB (subota, 19)

SORI: Pro Recco - Jug CO (subota, 20.30)

Ljestvica: Barceloneta, Jug CO i Primorje EB 10, Pro Recco 7, Eger 3, Olympiakos 2 boda

 

 

.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.