Donna Vekić izborila plasman u četvrtfinale Australian Opena

Ponedjeljak, 23. siječnja 2023. 10:18 Napisao/la  Kristian Sirotich
Donna Vekić
Donna Vekić

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale Australian Opena nakon što je u 4. kolu svladala 17-godišnju Čehinju Lindu Fruhvirtovu sa 6:2, 1:6, 6:3 nakon dva sata i sedam minuta igre.

Vekić je sjajno odigrala prvi set protiv mlade Čehinje pogađajući "winnere" iz svih pozicija, no u drugoj dionici igre došlo je dov elikog pada u igri.

Prije tog odlučujućeg seta Vekić je otišla u svlačionicu i uzela si gotovo 10 minuta predaha i to je očito imalo pozitivan učinak.

Za Vekić je ovo drugi ulazak u četvrfinale nekog "grand slam" turnira u karijeri, nakon US Opena 2019. godine, a suparnica će joj biti peta nositeljica Arina Sabalenka koja je u 4. kolu izbacila olimpijsku pobjednicu Belindu Benčič sa 7:5, 6:2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.