Ivan Dodig prošao prvo kolo Barcelone, Mirjana Lučić-Baroni ušla u glavni turnir Stuttgarta

Ponedjeljak, 22. travnja 2013. 19:54 Napisao/la  SC

Rezultati, ATP Barcelona, 1. kolo: Dodig (Hrvatska) - Bedene (Slovenija) 6:7 (6), 6:3, 6:2, WTA Stuttgart, finale kvalifikacija: Lučić-Baroni (Hrvatska) - Peer (Izrael, 6) 6:3, 6:1

Ivan Dodig i Mirjana Lučić-Baroni imali su uspješan ponedjeljak na ATP turniru u Barceloni odnosno WTA turniru u Stuttgartu. Drugi hrvatski "reket" Ivan Dodig ostvario je svoju prvu pobjedu na zemlji ove sezone. Nakon prošlotjednog poraza na startu Monte Carla (Paire), u Barceloni je 28-godišnji Međugorac savladao Slovenca Aljaža Bedenea 6:7 (6), 6:3, 6:2 poslije dva sata i 17 minuta igre. Dodiga za Barcelonu vežu lijepe uspomene jer je ondje prije dvije godine, u svom jedinom prethodnom nastupu, dogurao sve do polufinala. Izbacio je pritom Robina Soderlinga, Milosa Raonica i Feliciana Lopeza prije nego što je na korak do finala poražen od Rafaela Nadala. Slovenac Bedene, 82. tenisač svijeta, osvojio je prvi set s 8-6 u tie breaku, premda je u početku seta Dodig imao prednost breaka.

U preostala dva seta Dodig je ukupno četiri puta oduzimao servis Bedeneu, a izgubio ga je jednom. U odlučujućem setu hrvatski je predstavnik realizirao svoje obje break prilike, dok je Bedene prokockao svoje obje. Dodig je na koncu imao vrlo visokih 70% prvog servisa. Iskorištenost prvog servisa bila mu je 75%, a drugog 51%. Zabio je pet asova i napravio četiri dvostruke pogreške. Na 1.708.875 eura vrijednom turniru Dodig će u drugom kolu imati vrlo težak zadatak - četvrtog nositelja Nicolasa Almagra, dvostrukog polufinalista Barcelone.

Mirjana Lučić-Baroni plasirala se pobjedom u dva seta u glavni turnir u Stuttgartu. Ona je u dva glatka seta sa 6:3 i 6:1 pobijedila Izraelku Shahar Peer, inace šestu nositeljicu kvalifikacija i 105. igračicu svijeta. Mirjana Lučić-Baroni je imala svoj dan, odlično je servirala i Shahar Peer nije imala niti jednu jedinu break loptu na servisu hrvatske tenisačice.

Prvi break dogodio se u prvom setu kod rezultata 2:2. Iako je Mirjana gubila 30:0, nizom od četiri poena zaredom dobila je servis Izraelke. Kod 5:3 Mirjana radi još jedan break, te privodi set kraju sa 6:3. Spomenimo i to da je Shahar Peer dobila tek četiri poena na servisu naše tenisačice dok je Mirjana nanizala čak 15 poena na reternu.

U drugom setu kod 1:0 Shahar Peer opet gubi servis iako je opet vodila 30:0. Mikica odlazi vrlo brzo na 5:0 i tu ima meč loptu koju na žalost ne koristi. No kod 5:1 na svom servisu sigurno privodi meč kraju uz također izgubljena tek četiri poena na servisu u cijelom setu. Lučić-Baroni se tako plasirala u glavni turnir u Stuttgartu, no suparnicu u prvom kolu tek će saznati.

ATP Barcelona, 1. kolo: Dodig (Hrvatska) - Bedene (Slovenija) 6:7 (6), 6:3, 6:2, WTA Stuttgart, finale kvalifikacija: Lučić-Baroni (Hrvatska) - Peer (Izrael, 6) 6:3, 6:1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.