FED CUP TENISAČICA

Ana Konjuh i Donna Vekić deklasirale Gruziju

Četvrtak, 07. veljače 2013. 17:51 Napisao/la  SC

Drugo kolo skupine A: Hrvatska - Gruzija 3:0 (Konjuh - Kvacabaja 6:0, 6:0, Vekić - Čaknašvili 6:0, 6:1)

Hrvatska ženska teniska reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na turniru Grupe 1 Euroafričke zone Fed Cupa koji se održava u izraelskom Eilatu. Izabranice Ive Majoli su tako nakon slavlja nad Austrijom upisale i drugu pobjedu svladavši Gruziju 3:0. Ana Konjuh i Donna Vekić još jednom su dokazale da su budućnos hrvatskog tenisa.

Petnaestogodišnja Ana Konjuh je za četrdesetak minuta pomela devet godina stariju Sofiju Kvacabaju (459.) sa 6:0, 6:0. Šest puta je suparnici oduzela servis, te je spasila dvije break lopte na svom servisu.

 Za razliku od Ane, njezina kolegica, šesnaestogodišnja Donna Vekić je protiv 14 godina starije Margalite Čaknašvili (400.) izgubila jedan gem slavivši sa 6:0, 6:1.

Hrvatske tenisačice u petak će odmjeriti snage protiv reprezentacije Bjelorusije i u slučaju pojede izabranice Ive Majoli osvojit će prvo mjesto u skupini i plasman u dodatno razigravanje za ulazak u Svjetsku skupinu II.

Skupina 1 Euroafričke zone Fed Cupa, 2. kolo skupine A: Hrvatska - Gruzija 3:0 (Konjuh - Kvacabaja 6:0, 6:0, Vekić - Čaknašvili 6:0, 6:1, Mrdeža/Jurak - Čaknašvili/Gorgodze 6:3, 6:2)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.