Davis Cup: Hrvatska ostvarila plasman u finale nakon pobjede protiv Srbije

Petak, 03. prosinca 2021. 22:14 Napisao/la  SC

Hrvatski par u odlučujućem meču polufinala pobijedio srpski par predvođen najboljim tenisačem na svijetu Novakom Đokovićem

Davis Cup: Hrvatska ostvarila plasman u finale nakon pobjede protiv Srbije

Hrvatska je ostvarila plasman u finale Davis Cupa nakon što je najbolji svjetski par, Nikola Mektić i Mate Pavić, u odlučujućem meču polufinala pobijedio srpski par predvođen najboljim tenisačem na svijetu Novakom Đokovićem.

Mektić i Pavić pobijedli su Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7:5, 6:1, hrvatski par briljantno je odigrao meč u kojemu Srbi nisu izgledali kao dostojan protivnik, koliko god to bahato zvučalo.

Novak Đoković pobijedio je Marina Čilića u drugom meču polufinala sa 6:4, 6:2, Srbija je izjednačila rezultat na 1:1.

Đoković je dokazao zbog čega je najbolji na svijetu, srpski tenisač 18. puta pobijedio je Ćilića u 20 međusobnih mečeva.

Čilić je imao nekoliko šansi meč učiniti nešto neizvjesnijim, na kraju ni jednom nije došao do "breaka".

Borna Gojo pobijedio je Dušana Lajovića sa 4:6, 6:3, 6:2 u prvom meču polufinala, Hrvatska je u Madridu povela protiv Srbije 1:0.

Gojo je još jednom oduševio nastupom i pristupom, nakon problema u prvom setu preuzeo je kontrolu meča, Lajović nije imaš šanse preokrenuti meč u dvama preostalim setovim

Hrvatska će u finalu igrati protiv pobjednika meča Rusija - Njemačka, koji se igra u subotu.

Finale se igra u nedjelju od 16 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.