Hrvatska FED Cup reprezentacija nakon pobjede protiv Austrije u četvrtak igra protiv Gruzije

Četvrtak, 07. veljače 2013. 09:50 Napisao/la  SC

U susretu prvog kola skupine A Hrvatska je svladala Austriju s 2:1

 

Hrvatska FED Cup reprezentacija uspješno je započela svoj nastup na turniru Euroafričke zone, koji se igra u Eilatu u Izraelu. U susretu prvog kola skupine A Hrvatska je svladala Austriju s 2:1.

U prvom dvoboju Tereza Mrdeža izgubila je od Patricije Mayr-Achleitner sa 6:3 i 7:5, ali je na 1:1 izjednačila Donna Vekić, koja je sa 6:1 i 6:3 nadigrala Yvonne Meusburger. U odlučujućem dvoboju parova Darija Jurak i Ana Konjuh bile su bolje od Mayr-Achleitner i Meusburger sa 6:4 i 6:4.

U prvom setu prvoga meča Austrijanka Mayr-Achleitner je napravila tri breaka, a Mrdeža dva. U drugome je hrvatska tenisačica nadoknadila početni break zaostatka, ali je kod 5:5 još jednom izgubila svoj servis i tu povratka više nije bilo. Prethodno je, kod 5:4 Mrdeža na servisu suparnice propustila realizirati set loptu.

Donna Vekić u drugom je meču donijela izjednačenje Hrvatskoj nakon uvjerljive pobjede nad Yvonne Meusburger. Bilo je 6:1, 6:3 za 16-godišnju Osječanku poslije jednog sata i 16 minuta igre.

Odluka o pobjedniku tako je pala u igri parova. S hrvatske strane na terenu su bile debitantica Ana Konjuh te specijalistica za parove, Darija Jurak, a s austrijske Meusburger i Mayr-Achleitner. Hrvatice su nakon početnih 0:2 ipak slavile 6:4, 6:4, a do pobjede su mogle doći i ranije da su realizirale servis za meč kod 5:2 u drugom setu.

U skupini A su osim Hrvatske i Austrije još Bjelorusija i Gruzija, a u njihovom međusobnom susretu uspješnije su bile Bjeloruskinje. Samo pobjednik skupine će izboriti plasman u subotnje dodatno razigravanje. U kvalifikacije za Svjetsku skupinu II iz Eilata će otići samo dvije od 16 reprezentacija koliko ih sudjeluje na ovom turniru.

Hrvatska će u četvrtak igrati protiv Gruzije, a u petak protiv Bjelorusije.

Grupa 1 Euroafričke zone Fed Cupa, 1. kolo skupine A: Hrvatska - Austrija 2:1 (Mrdeža - Mayr-Achleitner 3:6, 5:7, Vekić - Meusburger 6:1, 6:3, Konjuh/Jurak - Meusburger/Mayr-Achleitner 6:4, 6:4)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.