HRVATSKA IMA POBJEDNIKA

Marin Čilić pobijedio Granollersa u finalu Umaga

Nedjelja, 15. srpnja 2012. 20:58 Napisao/la  SC

Čilić postao drugi Hrvat koji je pobijedio u Umagu, Goran Prpić slavio prije 22 godine

 

Hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je 23. po redu ATP Vegeta Croatia Open turnira u Umagu nakon što je sa 6:4, 6:2 pobjedio Španjolca Marcela Granollersa. Čilić je dominirao tijekom cijelog meča, pomeo Granollersa, te nakon 22 godine postao drugi Hrvat u povijesti koji je podigao pobjednički pehar ATP turnira u Umagu.

Prije 22 godine, 1990. to je pošlo za rukom Goranu Prpiću koji je u finalu svladao tada golobradog Gorana Ivaniševića. Marin Čilić najveći dio posla obavio je još u polufinalu gdje je izbacio prošlogodišnjeg pobjednika, Ukrajinca Alexandra Dolgopolova te mu se na taj način ujedno i revanširao za prošlogodišnji poraz u finalu. Čilićev protivnik u ovogodišnjem finalu, Marcel Granollers u drugom polufinalnom susretu izbacio je prvog nositelja turnira Fernanda Verdasca.

Umag je tako ovoga ljeta bio uspješan i poseban za hrvatski tenis, ali i cijelu Hrvatsku. Andy Murray bezuspješno pokušava osvojiti "svoj" Wimbledon, Marin Čilić konačno je osvojio svoj Umag. Iako spomenuta dva turnira i nisu za usporedbu, činjenica jest da je pred domaćom publikom, kada je tenis u pitanju uvijek najteže igrati. 

ATP Vegeta Croatia Open Umag, finale: 

Marcel Granollers (Španjolska) - Marin Čilić (Hrvatska) 4:6, 2:6 

Fotogalerija Jurica Galoić i Goran Jakus/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.