Wimbledon: Dodig plasmanom u 1/8 finala ostvario najbolji rezultat na Grand Slam turnirima

Subota, 29. lipnja 2013. 17:43 Napisao/la  SC

 

Dodig se plasirao u osminu finala Wimbledona

Ivan Dodig ostvario je svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. Hrvatski tenisač je u trećem kolu Wimbledona deklasirao Igora Sijslinga u prva dva seta, nakon čega je Nizozemac predao meč.

Nizozemčeva predaja je Dodigu omogućila plasman u osminu finala Wimbledona. Dodig je ostavljao bez daha igrom u prva dva seta (6:0, 6:1). Nakon što je u prvom gemu trećeg seta izveo novi break, Nizozemac se predao. Izgleda da je riječ o bolovima u trbuhu koje je Sijsling osjetio kada je izgubio servis kod 1:2 u drugom setu.

Dodig će ovom pobjedom na ATP ljestvici napredovati s trenutne 49. na 39. poziciju. Eventualna pobjeda nad četvrtim nositeljem Davidom Ferrerom ili Aleksandrom Dolgopolovom u osmini finala donijela bi mu vrlo vjerojatno izjednačenje najboljeg renkinga (32.).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.