Vedran Martić: U Davis Cupu igra 137 zemalja, a mi smo ušli među četiri najbolje!

Subota, 26. studenog 2022. 00:34 Napisao/la  SC

Jordan Thompson i Max Purcell sa 6:7 (3), 7:5, 6:4 pobijedili Nikolu Mektića i Matu Pavića u odlučujućem meču

Vedran Martić: U Davis Cupu igra 137 zemalja, a mi smo ušli među četiri najbolje!
Foto: HTS

Hrvatski tenisači ipak nisu uspjeli ponoviti prošlogodišnji rezultat u Davis Cupu, kad su u Madridu igrali u završnici.

Ovaj put zaustavljeni su u polufinalu, nakon što ih je u dramatičnom susretu sa 2:1 svladala Australija, a odluka je pala u trećem setu igre parova.

Hrvatska je povela nakon što je Borna Ćorić sa 6:4, 6:3 pobijedio Thanasija Kokkinakisa.

Australcima je izjednačenje donio Alex de Minaur, svladavši sa 6:2, 6:2 Marina Čilića, a onda je slijedio okršaj „biti ili ne biti", u kojem su Jordan Thompson i Max Purcell sa 6:7 (3), 7:5, 6:4 bili bolji od Nikole Mektića i Mate Pavića.

- Imali smo šansu. Borna je odigrao ponovno fantastičan meč, a kod Marina se osjećao umor iz meča koji je odigrao dva dana ranije i koji je trajao više od tri sata. U parovima smo osvojili prvi set, ali Australci su držali servis, napravili dva breaka i to je odlučilo meč. Mi smo imali neke šanse, ne previše, Australija je bila bolja i čestitam joj na pobjedi, rekao je izbornik Vedran Martić.

Meč parova bio je intenzivan od prvog do posljednjeg poena, a hrvatski dvojac do vodstva je stigao nakon izvrsno odigranog tie breaka.

U nastavku je, međutim, bio bez prave prilike.

U drugom setu Australci su napravili break za vodstvo 6:5, u trećem za prednost 4:3, a hrvatski par završio je meč bez ijednog osvojenog gema na servis suparnika, uz jednu jedinu break loptu, još u prvoj dionici.

Tako je jedinu pobjedu donio Borna Ćorić, odigravši još jedan izvrstan meč

- Stvarno sam i danas odlično servirao, ali da budem iskren, isto tako sam se osjećao u izmjenama. Odigrao sam gotovo savršen meč i presretan sam. Nakon nekoliko gemova u kojima nisam došao ni blizu da napravim break dogovorio sam se s izbornikom da ću početi pogađati strane i na kraju mi se ta taktika jako isplatila. Očekivao sam da ću igrati protiv Thompsona. No sat i pol prije meča sam vidio da se išao zagrijavati Kokkinakis, tako da sam imao vremena za pripremu. Pogledao sam naš zadnji meč, no kako je odigram prije mjesec i pol dana odmah sam znao kako trebam igrati i što mogu očekivati, rekao je Ćorić.

Marin Čilić je bio bez rješenja za Alexa de Minaura, kojem je to već deseta pobjeda u posljednjih 11 mečeva u Davis Cupu.

Marin je napravio devet dvostrukih servis grešaka i nije imao nijednu break
loptu.

Australija je tako ušla u finale prvi put od 2003., kad je i osvojila naslov, a suparnik u nedjelju bit će joj pobjednik okršaja Italija – Kanada.

- Iza nas je još jedan veliki uspjeh. U Davis Cupu igra 137 zemalja, a mi smo ušli među četiri najbolje. Naravno, želja nam je bila da uđemo u finale i osvojimo naslov, ali ostaje nam da čestitamo Australcima i tražimo novu šansu iduće godine, rekao je Martić. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.