SUDSKOM ODLUKOM

Novak Đoković deportiran!

Nedjelja, 16. siječnja 2022. 08:26 Napisao/la  SC

Savezni sud potvrdio odluku ministra imigracija

Novak Đoković deportiran!

 Novak Đoković morao je napustiti Australiju!

Savezni sud donio je odluku o deportaciji najboljega tenisača na svijetu, suci nisu usvojili Đokovićevu žalbu na odluku ministra Alexa Hawkea.

Ministar imigracija u petak je diskrecijskom odlukom oduzeo Đokoviću vizu zbog javnog interesa, kao što stoji u obrazloženju.

Australska vlada time je poništila odluku suda u Victoriji, koji je pozitivno riješio prvu Đokovićevu žalbu.

Konačnu odluku ovog puta donio je savezni sud, trojica sudaca suglasili su se s ministarstvom da je Đokovićeva deportacija u javnom interesu.

Đoković neće igrati na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta, u Australiji neće imati priliku osvojiti osvojiti 21. Grand Slam u karijeri čime bi postao najbolji svih vremena ispred Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Dojam je da je na kraju presudilo Đokovićevo neodgovorno ponašanje otkada je saznao da je pozitivan na testu, srpski tenisač normalno se pojavljivao u javnosti, dao je i intervju L'Eqipeu, putovao je u Španjolsku...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.