Rafael Nadal ostvario plasman u finale Australian Opena

Petak, 28. siječnja 2022. 09:12 Napisao/la  SC
Rafael Nadal
Rafael Nadal

Rafael Nadal ostvario je plasman u finale Australian Opena, 35-godišnji Španjolac pobijedio je u polufinalu Talijana Mattea Berrettinija sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Nadal ima priliku osvojiti 21. Grand Slam čime bi prestigao Novaka Đokovića i Rogera Federera, koji su osvojili po 20 titula.

- Trebamo patiti i trebamo se boriti. To je jedini način da budem ovdje gdje sam danas. Stvarno mi puno znači što sam ovdje ponovno u finalu. Za mene je sada sve o Australian Openu prije svega drugoga. Nisam ponekad s ozljedama imao sreće u karijeri, ali igrao sam neka nevjerojatna finala i sretan sam što sam ovdje već jednom slavio. Nikada nisam razmišljao o drugoj prilici i to u 2022. godini, rekao je Nadal koji je zaplakao od sreće.

U finalu će igrati protiv pobjednika susreta Stefanosa Tsitsipasa i Daniila Medvedeva.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.