Novak Đoković u pritvoru čeka odluku, Filip Serdarušić protjeran iz Australije

Subota, 15. siječnja 2022. 08:33 Napisao/la  SC

Otvorila se mogućnost da dođemo s izuzećem. Nisam cijepljen, ali u listopadu sam imao koronu. Dobio sam zeleno svjetlo za dolazak, rekao je Serdarušić

Novak Đoković
Novak Đoković

 Nakon što mu je australska vlada opet uskratila vizu, Novak Đoković se žalio, o njegovoj žalbi odlučuju savezni sud.

Đoković je saslušan i vraćen u pritvor gdje će dočekati odluku, nalazi se u istom hotelu u kojemu je boravio dok je čekao prvo suđenje na kojemu je dobio vizu.

Međutim, ministar za imigraciju Australije Alex Hawke poništio je vizu u petak, u obrazloženju je naveo da je iskoristio svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama, diskrecijsku odluku temelji na očuvanju zdravlja i dobrog reda u javnom interesu.

Filip Serdarušić protjeran je iz Australije.

Hrvatski trener stigao je u Australiju s medicinskim izuzećem poput Novaka Đokovića, nije cijepljen, ali je prebolio koronu.

Prvo je pušten u Australiju, a onda deportiran.

- Otvorila se mogućnost da dođemo s izuzećem. Nisam cijepljen, ali u listopadu sam imao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitijela posla Teniskom savezu Australije koji je to proslijedio liječnicima, odnosno instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svjetlo za dolazak, a mail mi je stigao, mislim, 10. prosinca, rekao je Serdarušić za sportklub.

Da je ostao u Australiji, morao bi 14 dana provesti u karanteni:

- Rekao sam da ne bih ni dolazio da sam znao da ću biti u karanteni. Gospođa s kojom sam razgovarao zatim je pozvala svog šefa koji je pregledao papire, fotografirao ih i rekao da slobodno uđem u državu, kazao je Serdarušić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.