Novak Đoković saznao prvog protivnika na Australian Openu

Četvrtak, 13. siječnja 2022. 09:56 Napisao/la  SC

Prvi tenisač svijeta na otvaranju Australian Opena trebao bi igrati protiv Miomira Kecmanovića, ako Alex Hawke, ministar imigracija, narednih dana ne odluči drugačije

Novak Đoković
Novak Đoković

Slučaj Novaka Đokovića daleko je od riješenog.

Nakon što je sam tenisač priznao da se kretao zaražen koronavirusom, novu istragu pokrenuli su i Australci, ali i Španjolci budući da je Đoković 31. prosinca doputovao u Marbellu, a nikome nije jeasno kako budući da su španjolske vlasti objavile da u državu mogu ući samo cijepljeni građani Srbije.

Đoković je uvršten u ždrijeb Australian Opena, što ipak ne znači da će na njemu i zaigrati, iako je postavljen za prvog nositelja i za protivnika u prvom kolu dobio je Miomira Kecmanovića.

Alex Hawke, ministar imigracija, još uvijek može poništiti vizu najboljem tenisaču svijeta, iako neki od vodećih svjetskih medija, poput CNN-a, tvrde da je malo vjerojatno da će se to i dogoditi, a čak i ako se dogodi Đoković ima pravo podnijeti novu žalbu i za to vrijeme boraviti u Australiji.

Iako je prvotno bilo najavljeno da se odluka može očekivati danas, australski mediji ipak tvrde da se to neće dogoditi.

Ministar imigracije ima diskrecijsko pravo u bilo kojem trenutku poništiti odluku suca Anthonyja Kellyja, no malo je vjerojatno da će to učiniti nakon što turnir krene, australska vlada ne može si dopustiti još jedan gaf.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.